24 / 02 / 2024


Secretarul general adjunct al NATO: R. Moldova nu va fi lăsată singură dacă Putin o atacă militar ~ InfoPrut

By redactia , in Opinii , at 27/10/2023

Republica Moldova nu va fi lăsată singură, în cazul în care Federația Rusă o va ataca, susține Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO. Într-un interviu pentru ProTV Chișinău, acesta a ținut să precizeze că deocamdată nu există amenințări în acest sens.
„Nu vedem semne de resurse militare ale Federației Ruse să ajungă și să facă joncțiunea cu Transnistria, pentru că planul ar fi existat – să ia ca într-o menghină Ucraina și în Sud să vină către Odesa, să vină către Tiraspol și din nord, prin Belarus, să închidă menghina. Vreau să dau un semnal de liniște și de calm aici, în Republica Moldova. Azi nu vedem resurse militare capabile din partea Federației Ruse să facă acest lucru și pentru că Ucraina își face treaba foarte foarte bine. Și cu sprijinul nostru”, a declarat oficialul NATO.
Întrebat cum ar reacționa NATO, dacă R. Moldova ar fi atacată militar, Mircea Geoană a amintit că „chiar dacă R. Moldova nu este țară NATO, România este, Bulgaria este, Turcia este, e posibil ca și Ucraina să devină într-o zi. Indirect asta este o descurajare pentru aventuri militariste ale Federației Ruse”.
În perioada 13-15 septembrie 2023, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a întreprins o vizită de lucru în R. Moldova. Oficialul NATO a avut întrevederi cu președintele Maia Sandu, cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, dar și cu premierul Dorin Recean.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *