19 / 06 / 2021


Se REDESCHID școlile, de luni! Ce clase se vor prezenta fizic la ore – NewsAr.ro

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noul „program”, stabilit pe scenarii, al elevilor care vor reveni, de luni, la școală. Înainte…

De redactia , in Actualitate , at 03/02/2021

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noul „program”, stabilit pe scenarii, al elevilor care vor reveni, de luni, la școală.
Înainte de a anunța cu exactitate funcționarea școlilor, Președintele României a precizat argumentele în baza cărora și-a stabilit decizia.
„Am discutat o temă care este extrem de importantă. Am discutat ce se va întâmpla cu școlile din România începând de săptămâna viitoare. Am început cu o analiză a contextului pandemic și pot să vă spun că nu am scăpat de pandemie. E nevoie să fim responsabili, să respectăm măsurile care sunt în vigoare, dar putem să constantăm că incidența bolii s-a redus un pic. Avem mai puține persoane la ATI și persoane care se internează zilnic. Cum spun experții, trendul este descendent. Nu suntem singuri în Europa și ne-am uitat în jur să vedem ce fac alții. Marea majoritate a țărilor din UE deschid școlile. În majoritatea statelor sunt deschise sau vor fi deschise. Doar în 3 state nu se deschid școlile”, declară Președintele.
În consecință, s-a decis ca începând de luni, majoritatea copiilor să meargă fizic la școală.
În localitățile în care sunt puține cazuri, în scenariul verde toți copii merg la școală și la grădință.
În scenariul galben, acolo copiii de grădiniță merg la grădiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclu secundar merg copiii din clasa a VIII-a și la liceu tinerii din clasa a XII-a care se pregătesc pentru Bacalaureat.
În localitățile în scenariul roșu merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV la școală, restul vor face școala online.
În localitățile care intră în carantină, evident, toată lumea stă acasă.
„Mai sunt multe detalii de clarificat. Cum se verifică dacă un copil este bolnav sau nu, la câte cazuri se închide școala, toate aceste lucruri vor fi clarificate de ministerul Educației și ministerul Sănătății. În consecință, pregătiți copiii pentru școală”, a concluzionat Klaus Iohannis.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: