15 / 06 / 2021


Science Ideas: Ar fi fost de acord Carl Sagan cu ideea lui Elon Musk de colonizare a planetei Marte?

Starship SN10, a treia variantă a rachetei lui SpaceX, a efectuat o lansare perfectă, urmată de o manevră reușită, dar…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 16/03/2021

Starship SN10, a treia variantă a rachetei lui SpaceX, a efectuat o lansare perfectă, urmată de o manevră reușită, dar triumful a fost de scurtă durată: a explodat la câteva minute după ce revenise la sol. Totuși, Musk și inginerii săi harnici de la SpaceX au mai făcut un mic pas către visul unei rachete interplanetare care, cândva, să ducă primii coloniști pe planeta Marte, scrie Mark Whittington în ”The Hill”.

Nu toată lumea este entuziasmată de dorința lui Elon Musk de a construi un oraș pe Marte. Un articol recent din „The Atlantic”, scris de Shannon Stirone, („Marte este o scenă din iad. Colonizarea ei ar fi un mod ridicol de a ajuta omenirea”) spune că este nepotrivit și non-etic pentru un capitalist ca Musk chiar să se și gândească la construirea unei așezări pe Marte, presupunând astfel să „posede” Planeta Roșie ca pe una din companiile sale.

Musk este comparat nefavorabil cu Carl Sagan, un om de știință celebru din secolul trecut. Și Sagan a susținut explorarea și stabilirea în cele din urmă pe Marte. Într-adevăr, el a crezut că o misiune comună americano-sovietică pe Marte ar fi fost un mijloc grozav de a pune capăt Războiului Rece. Sagan nu a avut dreptate, dar motivele lui erau mai „pure” decât ale miliardarului-baron-al-rachetelor din secolul al 21-lea.

Stirone i-a atribuit „ego”-ului lui Musk dorința de a merge pe Marte. Ea a mai spus că el nu este „un explorator; este un înfigător de steag”.

Este evident că Stirone presunupne fără nicio dovadă că știe ce este în inima lui Musk. Se bănuiește că este departe de adevăr. Nimeni nu poate ști ce ar fi crezut Sagan despre Musk. Sagan a murit cu câțiva ani înainte ca Musk să înființeze SpaceX.

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: