26 / 02 / 2024


Schimb de experiență între responsabili de securitatea aeroportuară și siguranța zborurilor de la Chișinău și Brașov

By redactia , in Actualitate Internațional , at 24/11/2023

O echipă a responsabililor de securitatea aeronautică și siguranța zborurilor din cadrul Aeroportului Chișinău a participat, în perioada 20 – 22 noiembrie, la o sesiune de schimb de experiență cu omologii din cadrul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.
Potrivit reprezentanților de la aeroportul din Chișinău, conlucrarea prodigioasă a responsabililor de securitatea aeroportuară și siguranța zborurilor „reprezintă un sprijin real în fortificarea misiunii aeroporturilor de a spori gradul de siguranță și securitate al echipajelor, pasagerilor și personalului”.
Scopul vizitei a constituit implementarea elementelor de securitate aeroportuară conform standardelor internaționale, inclusiv de a facilita cooperarea între aeroporturi, companii aeriene și alte instituții abilitate a statului cu atribuții în domeniul securității aviației civile.
Menționăm că responsabilii de securitatea aeronautică și siguranța zborurilor din cadrul Aeroportului Chișinău au participat, sub egida Asociației Aeroporturilor din România, la acest schimb de experiență.
Aeroportul din Chișinău a devenit membru al acestei asociații în luna octombrie, fapt ce îi oferă posibilitatea „de a beneficia de accesul la instruiri în domeniul aeroportuar și securitate aeronautică, dar și la servicii de mentenanță aeroportuare racordate la standardele internaționale”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *