24 / 09 / 2021


Scandalul anului: Cum au spălat cele mai mari bănci din lume 2 trilioane de dolari / De unde proveneau banii și pentru cine erau „spălați” | .News

JP Morgan Chase (Wikipedia) Cele mai mari instituţii bancare din lume au spălat sume imense de bani provenite din droguri,…

De redactia , in Actualitate , at 22/09/2020

JP Morgan Chase (Wikipedia)
Cele mai mari instituţii bancare din lume au spălat sume imense de bani provenite din droguri, averile deturnate ale ţărilor în curs de dezvoltare, bani ai oligarhilor și infractorilor ruși şi bani câştigaţi din piramide Ponzi, dezvăluie o investigaţie internaţională a Consorţiului Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ), care denunţă insuficienţele de reglementare din sectorul bancar.
Mii de rapoarte pe care bănci importante le-au prezentat revizorilor demonstrează că ele au ajutat presupuși teroriști, traficanți de droguri și oficiali corupți din străinătate să-și strămute trilioane de dolari prin toată lumea în pofida faptului că băncile se îndoiau de natura tranzacțiilor, potrivit NY Times.
Documentele, recunoscute ca rapoarte pe tema unor operațiuni suspecte, au fost obținute de BuzzFeedNews și difuzate prin intermediul unui consorțiu de jurnaliști din întreaga lume. Cele peste 2.100 de rapoarte, depuse de importante bănci americane și internaționale, vizează tranzacții de peste 2 trilioane de dolari datând din perioada 1999–2017.
Băncilor li se cere să depună rapoarte la FinCEN, respectiv, Financial Crimes Enforcement Network (Rețeaua de Depistare a Delictelor Financiare, n. red.) din cadrul Trezoreriei SUA (echivalentul unui minister de finanțe, n. red.), pe tema tranzacțiilor care, în opinia lor, s-ar putea încadra într-un program legat de spălare de bani, fraudă sau orice alte activități ilegale.

ING Bank
Bani din Rusia și Ucraina de sute de milioane de dolari au fost spălați prin ING Bank Slaski SA, scrie ziarul polonez Gazeta Wyborcza, care citează concluziile unei investigații internaționale la care a participat.
Purtătorul de cuvânt al ING Bank Slaski SA, Piotr Urata, a evitat să comenteze când a fost contactat duminică prin telefon.
Standard Chartered
Printre principalele constatări ale celor de la BuzzFeed se numără faptul că Standard Chartered, cu operațiuni mai ales în Asia,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: