15 / 06 / 2021


Scandal imens după declarațiile doctoriței Flavia Groşan despre tratamentul Covid. Medicii se delimitează, internauţii se coalizează și fac demersuri pentru susţinerea ei (VIDEO)

Medici din toată ţara au reacţionat dur în spaţiul public, în urma declaraţiilor controversate făcute de medicul pneumolog Flavia Groşan cu…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 18/03/2021

Medici din toată ţara au reacţionat dur în spaţiul public, în urma declaraţiilor controversate făcute de medicul pneumolog Flavia Groşan cu privire la tratamentul persoanelor cu Covid. În schimb, pe Facebook părerile sunt radical împărțite, apărând inclusiv curente de solidarizare cu doctorița orădeancă, inclusiv un grup „alături de Flavia Groşan”. Unii internauți vor să protesteze luni, 22 martie, în ziua când Groșan este convocată pentru audieri de Colegiul Medicilor Bihor.

De la ce a pornit totul

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Colegiul Medicilor Bihor s-a autosesizat după publicarea pe site-ul national.ro a unui articol – devenit viral pe internet – în care doctoriţa Groşan, proprietara unui cabinet privat, susţine că a vindecat o mie de persoane infectate cu Covid tratându-le cu un banal antibiotic, Claritromicină. 

Între altele, doctoriţa susţine că a vindecat „aproape o mie de pacienţi Covid în diferite stadii”, „fără nici o zi de spitalizare”, tratând infecţia cu coronavirusul ca pe o „pneumonie atipică”, în timp ce „în spitale se fac greşeli uriaşe şi protocolul (n.r. – terapeutic) Covid omoară, de fapt, bolnavii”.

Groşan susţine că în spitale ar avea loc multe decese ale pacienţilor Covid deoarece li se administrează oxigen terapeutic, ceea ce ar provoca edeme cerebrale, a susţinut că administrarea Kaletra şi Codeină este „o mare greşeală” şi chiar că ar cunoaşte asistente care au sfătuit pacienţii, contrazicând medicii, să nu ia aceste medicamente.

Reacții printre medici

HotNews.ro scrie că, după ce povestea a apărut în spaţiul public, reacţiile nu au întârziat să apară, mai mulți medici demontând tratamentul folosit de Groșan.

„Trist dacă aţi tratat pacienţi cum aţi zis. Trist că sunteţi pneumolog. Trist că suntem colegi. Şi foarte trist, dacă Societatea Română de Pneumologie şi Colegiul Medicilor din România nu sancţionează aceste derapaje profesionale.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: