22 / 06 / 2021


Sat din raionul Călărași, scos din beznă cu ajutorul SUA ~ InfoPrut

Peste 600 de gospodării din comuna Onişcani, raionul Călăraşi, au fost conectate la sistemul de iluminat public cu ajutorul financiar…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 08/02/2021

Peste 600 de gospodării din comuna Onişcani, raionul Călăraşi, au fost conectate la sistemul de iluminat public cu ajutorul financiar al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională. Luminile au fost aprinse în cadrul unui eveniment festiv, la care au participat locuitorii satului, autorităţile locale, dar şi reprezentanţii USAID în Republica Moldova, scrie TVR Moldova.

Sistemul de iluminat public din comuna Onişcani a fost construit de la zero. Au fost instalate peste 140 de becuri de tip LED şi 8 kilometri de cablu. Datorită proiectului finanţat de Statele Unite al Americii, reţeaua de iluminat public din localitate s-a extins cu 80 la sută. Oamenii spun că de acum încolo, se vor simţi în siguranţă atunci când vor merge noaptea pe drum.
„Mai vin dupa pensie si apoi la oficiul poştal şi apoi ştiţi, fiecare vorbeşte, Doamne iaca a venit şi la noi lumina că sunt locuri mai departate unde şoseaua nu o ajuns. De azi înainte satul meu va fi mai frumos şi mai luminos”, a spus o locuitoare din sat.
În total, la iluminatul stradal au fost conectate peste 600 de gospodării din Onişcani. Astfel, mai bine de 1.700 de locuitori ai comunei se vor deplasa mai uşor pe timp de noapte, inclusiv la Centrul de Sănătate Publică în cazuri de urgenţă.
„Aceste lămpi aduc lumină pe străzile comunităţii, iar acolo unde este lumină, oamenii au speranţă că lucrurile se schimbă spre bine”, a declarat șeful adjunct al Misiunii SUA, John Riordan.
Pe lângă proiectul de infrastructură, prin intermediul Programului Comunitatea Mea, primăria a beneficiat de asistenţă tehnică pentru a face mai eficientă şi mai transparentă activitatea aleşilor locali.
În cadrul Programului USAID Comunitatea Mea, în alte peste 50 de localităţi vor fi implementate proiecte de infrastructură, finanţate de Guvernul American.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: