27 / 05 / 2022


Șase lucruri importante întâmplate în lume pe care nu le-ai observat din cauza alegerilor din SUA | .News

Kremlin, Rusia (sursa foto: Wikimedia Commons) Dacă ai stat prea mult cu ochii în materialele dedicate alegerilor prezidențiale din SUA,…

De redactia , in Actualitate , at 07/11/2020

Kremlin, Rusia (sursa foto: Wikimedia Commons)
Dacă ai stat prea mult cu ochii în materialele dedicate alegerilor prezidențiale din SUA, este posibil să fi pierdut tot ceea ce s-a întâmplat în afara acestui eveniment definitor pentru anul 2020. În timp ce voturile sunt numărate, mai jos găsești cele mai importante subiecte actuale de pe glob, în afara alegerilor din SUA, potrivit CNN.
Putin ar putea să capete imunitate pe viață 
Parlamentarii ruși au depus un proiect de lege care ar acorda foștilor președinți imunitate pe tot parcursul vieții de la orice urmărire penală, a informat joi agenția de presă TASS.
Conform legislației ruse actuale, președinții nu pot fi urmăriți penal pentru infracțiuni comise în timpul funcției. Schimbarea propusă urmărește extinderea acestei imunități și după predarea mandatului.
Acesta a fost prezentat de un grup parlamentar care, la începutul acestui an, a evaluat controversatele amendamente constituționale ale președintelui Vladimir Putin, care îi acordă opțiunea de a rămâne la putere până în 2036.
Legislația trebuie să treacă prin trei lecturi în camera inferioară a parlamentului rus, o revizuire în camera superioară și apoi să fie semnată de Putin, pentru a intra în vigoare.
Noul proiect de lege îngreunează, de asemenea, procesul de revocare a imunității unui fost președinte.
Ultima legislație vine la o săptămână după ce Putin a depus un alt proiect de lege în cadrul reformelor sale constituționale, care ar oferi foștilor președinți un loc pe viață în camera superioară a parlamentului rus – Consiliul Federației.
Administrația Trump vinde Arabiei Saudite 19 drone
Departamentul de Stat al SUA a informat joi Congresul despre intenția administrației Trump de a vinde 18 drone MQ-9B armate către Emiratele Arabe Unite pentru o valoare estimată de 2,9 miliarde de dolari, a declarat vineri un asistent al Congresului.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: