19 / 01 / 2022


Sărbătoare la românii din Hagi-Curda, Ismail ~ InfoPrut

Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit sâmbătă Sfânta Liturghie…

De redactia , in Magazin , at 23/11/2020

Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit sâmbătă Sfânta Liturghie în Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel din satul Hagi-Curda, raionul Ismail.

La Sfânta Liturghie au participat autoritățile locale și reprezentanții comunității românești din Basarabia Istorică.
„În această zi cinstim pe toți îngerii, dar în special pe Sfinții arhangheli Mihail și Gavriil, mai marii puterilor cerești despre care amintește Scriptura. Un tratat despre Sfinții îngeri ne-a rămas de la Sfântul Dionisie Areopagitul care a scris despre ierarhia cerească și ierarhia bisericească, împărțind îngerii în nouă cete, unele mai aproape de Dumnezeu și altele mai aproape de noi oamenii. Fiecare om primește un înger păzitor la Botez și ne rugăm ca sfinții îngeri să fie mereu ocrotitorii și povățuitorii noștri”, a declarat Părintele Veniamin.
Acesta a spus că trebuie să amintit că în Basarabia strămoșii au simțit prezența și ocrotirea sfinților îngeri, mai ales la granițele Moldovei Sfântului Ștefan.
„Ei au construit biserici în cinstea sfinților îngeri, poartă numele lor și au credința puternică în mijlocirea lot înaintea Tronului lui Dumnezeu pentru pacea și bunăstarea întregului neam”, a mai subliniat Episcopul Basarabiei de Sud.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Veniamin l-a felicitat pe Pc. Pr. Mihail Stegărescu, protoiereu de Ismail, pentru lucrarea frumoasă pe care o desfășoară în rândul comunității românești din Basarabia Istorică, oferindu-i în semn de prețuire Diploma de vrednicie Episcop Melchisedec Ștefănescu (1864-1877), un mare ierarh și păstor al acestor meleaguri, un ctitor de școli și cel care a înființat Episcopia Dunării de Jos cu sediul la Ismail.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: