22 / 09 / 2021


Şantaj în PNL

Daniela Pascale, preşedinta organizaţiei de tineret a PNL, a primit mesaje de ameninţare pe Facebook • candidată pentru o funcţie…

De redactia , in Actualitate , at 09/09/2020

Daniela Pascale, preşedinta organizaţiei de tineret a PNL, a primit mesaje de ameninţare pe Facebook • candidată pentru o funcţie de consilier judeţean, ea a depus plângere la Parchet, după ce i s-a cerut să renunţe la candidatură • în caz contrar, ar urma să fie publicate pe internet fotografii compromiţătoare • Pascale spune că nu cedează presiunilor venite din partea adversarilor politici şi că are încredere în autorităţi

Daniela Pascale, preşedinta organizaţiei de tineret a PNL Brăila, a depus, ieri, o plângere la Parchet, după ce a fost ameninţată în repetate rânduri cu publicarea pe internet a unor fotografii compromiţătoare. Daniela Pascale, care candidează pentru un post de consilier judeţean pe lista Partidului Naţional Liberal, spune că ameninţările au venit de pe conturi false de Facebook şi că s-au intensificat după publicarea unui interviu în ziarul „Obiectiv – Vocea Brăilei”.
Iniţial, Daniela Pascale nu a dat atenţie mesajelor, însă după intensificarea acestora, s-a consultat cu familia şi a decis să ceară sprijinul autorităţilor. „Nu am nimic de ascuns şi am încredere în justiţie. Am depus plângere le Parchet pentru ameninţare şi şantaj. Mă bucur de sprijinul familiei şi nu am de gând să cedez unor astfel de presiuni”, a declarat candidata liberală.
Întrebată despre posibilii autori ai mesajelor, Daniela a declarat: “Nu ştiu, însă îmi dau seama că sunt personaje din actualul sistem politic care sunt nemulţumite de strategia PNL de a aduce pe liste oameni noi, foarte tineri, oameni care nu au mai ocupat funcţii politice, profesionişti care nu sunt mânjiţi şi nu sunt agăţaţi în actualele structuri de obedienţă şi putere. Am văzut, de pildă, că interviurile cu mine şi cu ceilalţi tineri colegi liberali au atras atenţia cititorilor şi au fost printre cele mai citite articole din ziar, au fost distribuite masiv pe reţelele sociale şi au adunat multe comentarii favorabile. Aşadar, nu cred neapărat că ţinta sunt eu, ci întreaga mişcare de tineri din cadrul PNL. A supărat, cred, faptul că suntem independenţi şi că vrem o schimbare. Cei din spatele mesajelor de ameninţare au auzit că am fost în Anglia şi probabil că şi-au făcut fel şi fel de scenarii, la fel de mici precum caracterele lor. Ca să se liniştească toată lumea, o să spun că în Anglia am lucrat în cabinetul parlamentarului conservator Lucy Allan. A fost o experienţă din care am învăţat ce înseamnă cu adevărat politica. Vreau să fructific toată această experienţă şi să aplic în România ceea ce am învăţat acolo”.
Daniela Pascale are 25 de ani, este studentă a universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, este preşedintele organizaţiei de tineret a PNL şi candidează pentru un post de consilier judeţean din partea PNL, pe lista deschisă de Marian Căpăţână şi Alexandru Dănăilă.

„Retrage-te. Îmbolnăveşte-te. Dispari”
Prezentăm mai jos stenogramele mesajelor, aşa cum reies din capturile de ecran puse la dispoziţia redactorilor „Obiectiv” de către Daniela Pascale. Sunt cele mai recente mesaje şi cele care au determinat-o pe politiciana liberală să depună plângere la Parchet. Şantajul a venit de pe un cont de Facebook cu numele „Dan”

Dan: ambiţiile nu sunt bune când eşti vulnerabilă
Nu vrei deloc să comunici. În locul tău eu aş comunica.
Crezi că dacă apari la ziar te iubeşte lumea?
Răspunde. Nu te face că nu vrei să vorbim.
E spre binele tău.
Sau poate vrei să fii iubită ca în pozele pe care le am cu tine?
Daniela Pascale: ?
Dan: Aha. Aşa trebuia să îţi scriu ca să mă bagi în seamă.
Nu fi prostă şi crede că nu se ştie cine eşti şi ce ai făcut.
Ar fi trebuit să asculţi când ţi s-a zis
Vorbeşte nu sta mută.
Tot nu vrei să pricepi?
Daniela Pascale: ?
Dan: Subit retrage-te. Îmbolnăveşte-te. Dispari.
Asta ca să nu te întrebi într-o zi cum de e plin facebookul cu poze cu tine goală.
Ai uitat ce ai făcu în Anglia?
Eşti tăcută?
De mine nu poţi să te ascunzi.
Daniela Pascale: Eu nu renunţ la candidatura mea şi nu voi tolera astfel de acuzaţii.
Dan: Eşti proastă. N-ai priceput nimic.
Ți-o faci cu mâna ta.
Asta era spre binele tău să nu te bagi.
În fiecare zi o să ai câte o surpriză. Depinde de tine dacă plăcută sau nu.
Crezi că dacă în Obiectiv ai fost citită şi felicitată nu poţi fi şi înjurată?
O să fii mută direct.
Ca în poze.
M••tă.
Mi se rupe de ce tolerezi tu.
Asta să-i întrebi pe peneliştii tăi dacă o să tolereze podelele cu tine.
De ce ai tu ambiţii prosteşti?
Lasă politica în voia ei şi du-te în Anglia.
Du-te şi studiază ca lumea, nu ca în poze. Fă ceva cu viaţa ta. Lasă-i pe alţii să ducă lupta politică.
Crezi că prin tăcerea ta nu o să te mai caut?
Scrie, fă ceva.
Dacă te ia vorbăria după ce eşti vedetă pe internet… e prea târziu.
Nu o face pe eroina.
Retrage-te din lupta asta. Nu e pentru tine.
Pleacă din ţară şi familia ta nu o să afle nimic.
Sunt un om de cuvânt.
Vreau să văd că ai şi tu cuvânt.
Daniela Pascale: Şi eu. Nu voi tolera astfel de acuzaţii.
Dan: Tu ai vrut-o.

Daniela Pascale, sprijinită de conducerea PNL
Alexandru Dănăilă, preşedintele PNL Brăila s-a arătat revoltat de nivelul la care a coborât campania electorală la Brăila. El a declarat că îşi menţine sprijinul pentru Daniela Pascale şi a spus că felul în care se face politică la Brăila trebuie schimbat. „După cum cred că s-a observat, avem o campanie electorală constructivă, centrată pe oameni şi pe proiectele lor. Fiindcă oferta politică a PNL Brăila înseamnă în primul rând oameni noi şi un plan de guvernale locală foarte bine structurat, cu proiecte complete şi complexe axate exact pe problemele oraşului şi ale judeţului. Daniela este unul dintre oamenii noi pe care PNL îi aduce în faţa electoratului. O tânără de 25 de ani care, alături de colegii ei, doreşte să schimbe ceva în acest oraş. Daniela Pascale are sprijinul conducerii PNL. Îmi pare rău că o carieră politică începe în acest fel. E încă o dovadă că e nevoie de o schimbare majoră la Brăila”, a declarat Dănăilă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: