26 / 11 / 2022


Să vină Poliţia! Tot mai mulţi orădeni se întreabă, nemulţumiţi, unde este şi de ce a dispărut Poliţia Locală (FOTO)

Orădenii sunt de acord: oraşul nu mai are Poliţie Locală! „Săptămâna trecută m-a abordat agresiv un cerşetor, pe centru cereau…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 13/10/2021

Orădenii sunt de acord: oraşul nu mai are Poliţie Locală! „Săptămâna trecută m-a abordat agresiv un cerşetor, pe centru cereau bani trei tinere cu linguri de lemn, la intersecţia cu strada Eminescu cerşea o tânără desculţă, iar în dreptul pasajului Madacs era să mă dea de pământ un tânăr pe trotinetă electrică. Asta nu-i activitate ce face Poliţia Locală!”, se plânge un orădean.

„Unde e Poliţia Locală?”

De la începutul anului, orădenii au transmis prin aplicaţia Oradea City Report peste 3.200 de sesizări numai la categoria „Ordine şi domeniu public”. 11 reclamaţii pe zi! Cele din octombrie sunt reprezentative: „Mai este Poliţie Locală? Seară de seară se parchează pe spaţiile verzi!”, „de o lună în parc şi-au făcut culcuş oamenii străzii”. „Parcări pe strada Malului care blochează intrarea pe stradă. (…) Telefonul de la Poliţia Locală este nefuncţional”, scrie un riveran. 

„Foarte rar patrulează pe aici Poliţia Locală (…) Mulţi locatari lasă gunoiul în faţa ţarcului (…) Oamenii străzii răscolesc prin gunoaie. (…) Toate acestea ar trebui prevenite de cineva. De cine oare?”, se întreabă un orădean din zona Prima Oneştilor. Şi exemplele continuă, cu reclamaţii privind ambrozia, câinii comunitari, vandalizări şi altele…

„Nu s-a confirmat” 

Orădenii sunt cu atât mai nemulţumiţi cu cât adesea primesc răspuns că „în momentul verificării la faţa locului sesizarea dvs. nu s-a confirmat”. Până să ajungă agenţii, şoferul a plecat, cerşetorul s-a mutat, iar RER Ecologic a făcut curat. „Poliţiştii locali vin, dar durează. Până atunci situaţia reclamată poate dispărea”, zice Cristian Ile, administrator a 18 asociaţii de proprietari.

Ioan Horvath (foto), membru al Coaliţiei Rogerius, are şi o explicaţie: „Poliţiştii locali se ascund în timpul serviciului la benzinăriile din strada Matei Corvin ori în parcarea din spatele Tribunalului”.

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: