16 / 10 / 2021


S-a dezlegat misterul: De ce Donald Trump nu a invocat Insurrection Act

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 18/09/2021

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Șeful Statelor Majore Reunite ale armatelor americane, generalul Mark Milley, a încercat să bagatelizeze insurecția Black Lives Matter din 2020 pentru a-l împiedica pe Donald Trump să invoce Insurrection Act, susținând că acestea se rezumă doar pe „vopsitul cu spray”.

Această nouă informație halucinantă despre primul militar al Americii se găsește tot în noua carte, Peril, scrisă de ziariștii Bob Woodward și Robert Costa.

În ciuda violențelor de stradă fără precedent care se răspândeau cu viteză în toată America, Milley a continuat să pretindă că ele afectau doar două orașe și că erau relativ calme. Atitudinea generalului era un ecou al modului în care descria CNN protestele BLM: „Înfocate, dar în majoritate pașnice”.

Când Trump și-a exprimat temerea că protestatarii „dau foc Americii”, Milley a replicat:

„Nu îi dau foc. Au folosit sprayuri cu vopsea, domnule președinte. Asta nu este insurecție (…) Suntem o țară de 330 de milioane de locuitori și avem niște proteste minore.”

Generalul l-a mai informat pe președinte că în majoritatea revoltelor nu sunt implicate mai mult de 300 de persoane și că reprezintă o copie palidă a celor din 1968, care au fost provocate de asasinarea lui Martin Luther King, sau cu Bătălia de la Fort Sumter din 1861, care a provocat începerea Războiului Civil.

În realitate, după moartea lui George Floyd, din mai 2020, revoltele Black Lives Matter, au avut nevoie de numai câteva zile pentru a cuprinde aproape toate orașele mari ale Americii, conduse de Democrați.

Jafurile, incendierile, atacurile violente și omorurile au devenit lucruri comune în peisajul citadin american.

Pagubele materiale au fost evaluate la circ două miliarde de dolari. S-au înregistrat 17.000 de arestări.

La un moment dat, protestatarii au ocupat un întreg cartier din centrul Seattle, eliminând total domnia legii pentru săptămâni întregi.

Mai mult, Milley i-a spus lui Trump că protestele sunt explicabile, dat fiind „rasismul” care domnește în America.

„Sunt sentimente refulate din interiorul comunităților care au suferit ceea ce ele percep ca fiind brutalitatea poliției”, a explicat generalul.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: