19 / 01 / 2022


S-a decis: ce restricții vom avea de Crăciun și Revelion

Raed Arafat i-a avertizat pe români ca în perioada sărbătorilor să limiteze pe cât posibil vizitele la rude și prieteni,…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 11/12/2020

Raed Arafat i-a avertizat pe români ca în perioada sărbătorilor să limiteze pe cât posibil vizitele la rude și prieteni, să evite mersul la colindat și petrecerile de Crăciun și Revelion: „Ne putem bucura de Anul Nou respectând regulile”, a explicat acesta.

familie impodobind bradul de craciun

Acesta a mai precizat că se propune menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

Va fi introdusă o nouă măsură de siguranță

Va fi introdusă o singură măsură nouă, cu privire la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, care se vor realiza în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Citește și: Recomandările OMS pentru Crăciun: petreceri de familie… online

„Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că doar 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Teleschiurile, telescaunele – astea toate vor funcţiona mai departe în condiţii de normalitate. Restul reglementărilor se vor aplică, bineînţeles, la toate entităţile care sunt aflate inclusiv în staţiuni, respectiv restaurante şi alte zone unde pot avea loc activităţi comune ale persoanelor care sunt aflate în zonele respective”, a explicat Arafat, în contextul în care mulți români au rezervat deja sejururi la munte în perioada sărbătorilor.

Acesta a mai precizat că „pârtiile sunt deschise, dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor”.

Putem merge la colindat?

Raed Arafat a oferit explicații și în ceea ce privește mersul la colindat, un obicei popular în rândul românilor, în prag de sărbători.

„Colindatul poate să fie cu trei persoane care merg de la casă la casă,

 » sursa: qbebe.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: