20 / 09 / 2021


Rușii au pierdut alegerile în Moldova și fac declarații belicoase: Trupele rusești vor fi la Odessa – 60m.ro

Distribuie acest articol! Rusiaa pierdut alegerile în Republica Moldova și se lansează într-o serie de declarații belicoase la nivel înalt…

De redactia , in Actualitate , at 29/07/2021

Distribuie acest articol!
Rusiaa pierdut alegerile în Republica Moldova și se lansează într-o serie de declarații belicoase la nivel înalt prin care nu reușesc altceva decât să se facă de râs. Rusia aberează despre o blocare a trupelor de ocupație de pe teritoriul Transnistriei și amenință că aduc flota la Odessa.
Acest lucru a fost anunțat ieri, 28 iulie, de Viktor Bondarev, președintele Comitetului Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusiei pentru Apărare și Securitate, potrivit presei ruse.
Potrivit generalului, forțele ruse din Transnistria sunt singura garanție a păcii în regiune.
„În tot acest timp, România, membră NATO, nici măcar nu încearcă să ascundă planurile agresive. O altă parte interesată în proces este Ucraina. Din 2014, ele discută activ despre opțiunile pentru o blocadă militară a forțelor de menținere a păcii rusești. Președintele pro-occidental al Moldovei, Maia Sandu , care a anunțat public un astfel de plan, a primit noi atuuri după majoritatea pro-română din parlament ”, a subliniat Bondarev.
Sandu și-a început președinția cerând retragerea trupelor rusești din regiune și înlocuirea contingentului de menținere a păcii cu o misiune civilă OSCE. După aceea, Tiraspolul a început să vorbească despre pericolul unui nou conflict armat.
Potrivit senatorului rus, venirea la putere în Republica Moldova a forțelor pro-europene oferă NATO o oportunitate, o șansă reală de a „înțepa Rusia” foarte tangibil, atât politic, cât și militar.
Anterior, fostul consilier al președintelui SUA, John Bolton, a spus că Moldova, rămânând în „zona gri”, „nu a realizat încă necesitatea vitală de a adera la NATO”. El a recomandat dezghețarea conflictului transnistrean. Potrivit acestuia, Transnistria este un proiect al Rusiei și există separat de Republica Moldova numai datorită prezenței militare continue a Moscovei, care trebuie exclusă.
Să ne reamintim că în luna mai Moldova a semnat un memorandum privind înființarea unui „trio asociat” cu Ucraina și Georgia. 

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: