25 / 09 / 2021


Rusia: S-au fabricat peste 15.000 de doze de vaccin anti-COVID19 | .News

Sursă foto: Pikist Rusia a produs deja peste 15.000 de doze de vaccin „Sputnick V” anti-coronavirus- potrivit serviciului de presă…

De redactia , in Actualitate , at 17/08/2020

Sursă foto: Pikist
Rusia a produs deja peste 15.000 de doze de vaccin „Sputnick V” anti-coronavirus- potrivit serviciului de presă al companiei farmaceutice Binnopharm, citat de EFE. Rusia spune că din toamnă va începe o amplă campanie de vaccinare împotriva COVID-19.
Zeci de mii de persoane ar urma să fie vaccinate în următoarele zile atunci când vor începe studiile ulterioare înregistrării produsului- spune Alexandr Ginzburg, directorul Centrului de Microbiologie şi Epidemiologie Gamalei .
Ginzburg a precizat că studiile vor dura între 4 şi 6 luni, ceea ce nu va fi un impediment pentru a începe deja vaccinarea în masă a populaţiei, vaccinare care va fi voluntară, potrivit autorităţilor.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează, însă, că toate vaccinurile trebuie să urmeze etapele de evaluare privind eficacitatea și siguranța serurilor.
Vaccinul rusesc nu se numără printre cele şase semnalate săptămâna trecută de OMS ca fiind cele mai avansate în procesul testelor clinice. Dintre aceste şase, trei sunt dezvoltate de laboratoare chineze, două sunt americane (produse de Pfizer şi Moderna), iar al şaselea este dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford.
Potrivit directorului fondului suveran rus RDIF implicat în proiectul vaccinului rusesc, Kirill Dmitriev, peste 20 de ţări au precomandat circa un miliard de doze din acest vaccin.Începutul producţiei industriale este preconizat pentru luna septembrie, imediat ce va fi încheiată faza a treia a testelor clinice.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: