25 / 09 / 2021


Rusia continuă să acuze Occidentul de implicare în alegerile din Republica Moldova ~ InfoPrut

Moscova continuă să acuze Occidentului privind implicarea în scrutinul prezidenţial din 1 noiembrie din R. Moldova. Reprezentantul Ministerului rus de…

De redactia , in Internațional , at 24/10/2020

Moscova continuă să acuze Occidentului privind implicarea în scrutinul prezidenţial din 1 noiembrie din R. Moldova. Reprezentantul Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, învinuiește Germania de implicare în alegeri.

Temeiul care a stat la baza acuzației este declaraţia ministrului german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, în sprijinul candidatului la alegerile prezidenţiale din Moldova, Maia Sandu.
„Vreau să comentez declaraţiile preşedintelui Uniunii Creştin-Democrate, ministrul apărării al Republicii Federale Germania cu privire la viitoarele alegeri prezidenţiale din R. Moldova. Pe 12 octombrie, pe contul Twitter al UCD a fost postat un mesaj video de la preşedinte Uniunii, ministrul apărării, înainte de alegerile din Moldova. Astfel, un membru al guvernului RFG şi-a exprimat fără echivoc sprijinul pentru candidatura Maiei Sandu. Considerăm că aceste apeluri ale unui reprezentant oficial de rang înalt al Germaniei sunt o intervenţie directă în afacerile interne ale Moldovei”, a spus Zaharova, citată de ria.ru.
Anterior, şeful spionajului rus a acuzat SUA că pregăteşte o revoluţie colorată la Chişinău după alegerile din 1 noiembrie.
Alegerile prezidențiale din Republica Moldova urmează să aibă loc pe data de 1 noiembrie 2020. Este al doilea scrutin când Președintele Republicii Moldova este ales prin vot direct de către cetățeni.
Pentru validarea primului tur de scrutin este necesară participarea a cel puțin 1/3 din numărul cetățenilor înscriși în listele electorale, iar în cazul în care niciunul dintre candidați nu obține mai mult de 50% din voturi se organizează un al doilea tur.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: