30 / 07 / 2021


Rusia anunță că a deschis focul în Marea Neagră / Salve de avertisment și bombe, folosite pentru a descuraja un distrugător britanic / Londra neagă incidentul

Forțele armate rusești au tras salve de avertisment înspre distrugătorul britanic HMS Defender pe care Moscova îl acuză că a…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 24/06/2021

Forțele armate rusești au tras salve de avertisment înspre distrugătorul britanic HMS Defender pe care Moscova îl acuză că a intrat în apele sale teritoriale din largul Capului Fiolent aflat în apropierea Sevastopolului, relatează agenția rusă Interfax.

„Distrugătorul a fost avertizat în avans că se va trage cu armele în cazul unei încălcări a graniței de stat a Rusiei. A ignorat acel avertisment”, afirmă într-un comunicat ministerul rus al apărării.

O navă de patrulare rusească a tras focurile de avertisment miercuri după-masa la orele 12:06 și 12:08.

Câteva minute mai târziu, la 12:19 un avion Su-24M a lansat bombe (4 bombe explozive OFAB-250) pe traiectoria de navigație a distrugătorului britanic ca avertisment, potrivit ministerului rus.

Acesta a anunțat de asemenea că HMS Defender ar fi părăsit apele teritoriale ale Rusiei ca urmare a acțiunilor întreprinse, acuzând nava Marii Britanii că a pătruns cu până la 3 kilometri în interiorul apelor teritoriale rusești.

Agenția rusească RIA Novosti scrie că atașatul militar al Marii Britanii din Moscova a fost convocat la ministerul apărării rus ca urmare a incidentului.

Ministerul britanic al apărării nu a dorit să comenteze imediat informația, potrivit The Guardian, însă o postare de pe pagina de Twitter a biroului de presă al ministerului neagă că au fost trase salve înspre HMS Defender, afirmând că nava a trecut prin apele teritoriale ale Ucrainei, „în conformitate cu legile internaționale”.

No warning shots have been fired at HMS Defender.

The Royal Navy ship is conducting innocent passage through Ukrainian territorial waters in accordance with international law.

— Ministry of Defence Press Office (@DefenceHQPress) June 23, 2021

„Credem că rușii desfășurau un exercițiu de tir în Marea Neagră și au furnizat comunității maritime un avertisment în prealabil privind activitatea lor (…) nu recunoaștem afirmația că bombe au fost lansate în calea sa”,

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: