20 / 09 / 2021


Rusia amenință România. Motivul – soldații ruși din regiunea transnistreană

Rusia va aplica o ripostă militară imediată, dacă trupele ruse de menținere a păcii din regiunea transnistreană vor fi blocate…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 30/07/2021

Rusia va aplica o ripostă militară imediată, dacă trupele ruse de menținere a păcii din regiunea transnistreană vor fi blocate pe Nistru. Declarații în acest sens au fost făcute Viktor Bondarev, președintele Comitetului Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusiei. 
„În tot acest timp, România, membră NATO, nici măcar nu încearcă să ascundă planurile agresive. O altă parte interesată în proces este Ucraina. Din 2014, Kievul discută activ despre opțiunile pentru o blocadă militară a forțelor de menținere a păcii rusești. Președintele pro-occidental al Moldovei, Maia Sandu, care a anunțat public un astfel de plan, a primit noi atuuri după ce și-a asigurat o majoritate în Parlament ”, a declarat Bondarev pentru EurAsia Daily, citat de presa de la Chișinău.
Oficialul rus a mai sugerat că venirea la putere a forțelor pro-europene în Republica Moldova oferă NATO o șansă reală de a „înțepa Rusia” atât politic, cât și militar. La fel și memorandumul privind înființarea unui „trio asociat” dintre R. Moldova, Ucraina și Georgia, calificat drept un instrument de presiune al NATO împotriva Rusiei.
„Fără sprijinul direct al armatei NATO, nici România, nici Ucraina nu ar risca să blocheze armata rusă. NATO, având în vedere escaladarea situației, lucrează serios la această opțiune”, a mai spus Bondarev.
El a mai adăugat că această „strategie a alianței nu este un secret pentru Federația Rusă” și că țara este pregătită.
„Blocada militară a forțelor de menținere a păcii este un act de agresiune directă. În acest caz, Rusia va pleda pentru o imediată deblocare. Trupele speciale ale Federației Ruse sunt gata oricând să oprească în Odesa – un coridor bun nu doar spre regiunea transnistreană, dar și o bună oportunitate pentru problema Donbas”, a concluzionat Viktor Bondarev.
Amintim că Rusia menține în regiunea transnistreană circa 1.500 – 2.000 de soldați.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: