23 / 01 / 2022


Rusia a început vaccinarea populației cu propriul vaccin / Cum s-au comportat primii vaccinați | .News

Vaccinare anti-Covid (sursa foto: CBC News / Youtube) Rusia își începe programul de vaccinare Covid-19 cu propriul vaccin, Sputnik V,…

De redactia , in Actualitate , at 05/12/2020

Vaccinare anti-Covid (sursa foto: CBC News / Youtube)
Rusia își începe programul de vaccinare Covid-19 cu propriul vaccin, Sputnik V, care a fost înregistrat în august, scrie BBC.  
Dezvoltatorii spun că este 95% eficient și nu provoacă efecte secundare majore, dar este încă în curs de testare în masă.
Mii de oameni s-au înregistrat deja pentru a obține primul din cele două seturi de seruri, în weekend, dar nu este clar cât de mult poate fabrica Rusia. După 21 de zile de la administrarea primului ser, celor vaccinați li se va administra al doilea și ultimul.
Se așteaptă ca producătorii să facă două milioane de doze de vaccin doar până la sfârșitul anului.
Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, care a anunțat programul la începutul săptămânii, a declarat că acesta este oferit persoanelor care lucrează în școli și serviciile de sănătate și asistenților socială din Moscova, orașul cu 13 milioane de locuitori.
El a spus că lista va crește pe măsură ce vor fi disponibile mai multe doze de vaccin.
Un serviciu de înregistrare online permite rezidenților orașului din profesiile de mai sus cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să rezerve întâlniri gratuite la 70 de clinici din oraș.
Cei vaccinați, calmi la primirea primului ser
Corespondenții BBC au remarcat că cei care urmau a fi vaccinați au rămas calmi, deși testele clinice extinse nu s-au finalizat încă.
Cu toții au susținut că este voința lor să-și facă acest vaccin. Cei care urmează a fi vaccinați au primit în prealabil întrebări cu privire la propria sănătate, după care vaccinul a fost scos congelator și administrat.
O broșură cu privire la posibilele efecte adverse le-a fost înmânată celor vaccinați.
Locuitorii i-au îndemnat toată populația să se vaccineze, pentru ”a întoarce roata” și a scădea posibilitatea de infectare.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: