22 / 09 / 2021


Ruleta rusească. Cine primeşte ultimul pat

În urmă cu câteva zile, 7 din cele 8 paturi de terapie intensivă destinate pacienţilor cu forme grave de Covid…

De redactia , in Actualitate , at 08/10/2020

În urmă cu câteva zile, 7 din cele 8 paturi de terapie intensivă destinate pacienţilor cu forme grave de Covid 19 din Spitalul Judeţean Brăila erau ocupate. Managerul spitalului susţine că, dacă va fi cazul, se vor găsi soluţii. Care? Nu ştim! Şi nici nu vom şti câtă vreme problema va continua să fie pusă din start atât de greşit. Pentru că, la aproape 2.500 de noi cazuri pe zi, DACĂ e complet depăşit, iar singura necunoscută în toată această poveste tristă este: CĂND. Un “când” de care, la cum arată acum statisticile, cel mai probabil ne vom lovi într-un viitor apropiat.
Drept urmare, “vom găsi soluţii” sună mai degrabă a “şi la vară va fi cald”, ceea ce, sincer, nu mă linişteşte absolut deloc. Gândiţi-vă că se apropie sezonul de gripă şi nu cred că suntem pregătiţi să facem faţă valului comun, gripă şi infecţii cu Sars Cov 2.
Aşadar, oameni buni, chiar TREBUIE să aveţi grijă de voi! Pentru că, dacă nu aveţi grijă voi de voi, e clar, sistemul va fi incapabil să o facă! Şi dacă lucrurile vor scăpa de sub control, cine va decide ce pacient şi în ce condiţii va primi şansa la viaţă? Cine va ocupa acel ultim pat? Cine va roti ruleta, pentru că aici ni se sugerează că am putea ajunge, să ne jucăm viaţa ca la o ruletă rusească. Şi nu e vorba doar de spitalul din Brăila, e vorba de întreg sistemul sanitar românesc, toate spitalele din aproape toate judeţele în care pandemia nu poate fi ţinută sub control sunt în aceeaşi situaţie. Şi atunci?!
NU ne rămâne decât să ne protejăm fiecare cât putem de bine, să respectăm toate acele reguli care, în opinia specialiştilor, ne-ar fi de ajutor! NU vă lăsaţi influenţaţi nici de cei care sădesc panica, dar nici de fanfaronii care vă îndeamnă să fiţi demni şi să nu puneţi botniţă de faţă! Oricât de greu v-ar fi cu masca pe stradă, în clasă, în birou, în autobuz, vă garantez e mult mai uşor decât cu o mască de oxigen din terapie intensivă! Şi aceea, doar dacă veţi avea şansa să fiţi aleşi pentru ultimul pat!
Aşadar, purtaţi mască, spălaţi-vă des pe mâini, păstraţi distanţa, aveţi grijă de sistemul vostru imunitar, mâncaţi sănătos, beţi suficiente lichide şi fiţi încrezători, NU ANXIOŞI! Fiţi optimişti! Va trece şi asta! În mare măsură depinde de fiecare  dintre noi și de alegerea de a respecta nişte reguli atât de simple. Hai să fim noi cei responsabili!

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: