31 / 07 / 2021


Rugby: 40 de ani de la victoria României împotriva Franței: Revedere emoționantă a foștilor „stejari” | .News

Echipa nationala din 1980 În urmă cu 40 de ani , ”stejarii” se luptau de la egal la egal cu…

De redactia , in Actualitate , at 23/11/2020

Echipa nationala din 1980
În urmă cu 40 de ani , ”stejarii” se luptau de la egal la egal cu granzii rugbyului mondial și, mai mult decât atât, dădeau de pământ cu ei. Naționala Franței a avut parte de o amintire deloc plăcută pe Giulești, acolo unde a suferit una dintre cele mai severe infrangeri. România a învins, 15-0, punctele victoriei istorice fiind înscrise de Pompilie Borș (eseu) și Ion Constantin (o transformare și trei penalități).
În 2020, pentru a-I omagia pe cei care au scris istorie pentru sportul cu balonul oval de la noi, Federația Română de Rugby a organizat o întâlnire a echipei de atunci, iar președintele Alin Petrache i-a premiat cu câte o plachetă pe performerii naționalei.
”Toți aveam lacrimi în ochi, nu ne venea să credem”
Marcatorul eseului contra Franței, Pompilie Borș, acum vicepreședinte al FRR, își amintește cu emoție toate fazele meciului jucat pe stadionul Giulești.
”Dorința noastră a fost să batem Franța pentru că la vremea respectivă era cea mai bună din Europa. Ei au venit cu gândul să câștige meciul, dar munca și voința noastră au fost imense, am zis că trebuie să facem ceva frumos și pentru noi și pentru publicul care era pe Giulești, era stadionul arhiplin. Țin minte că președintele Federației Franceze de atunci la conferința de presă a spus că într-adevăr echipa Franței a fost înfrântă, dar niciodată într-un asemenea mod cum am făcut-o noi atunci. A fost o muncă de echipă, eram uniți, după meci stăteam toți cu lacrimi în ochi și nu ne vedea să credem că am bătut Franța. În acel moment, la cald, nu am realizat ce înseamnă acea victorie, după care au început să ni se deschidă uși, am fost invitați la masa bogaților, au început să ne caute echipele britanice,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: