25 / 02 / 2024


Românii vor fi contorizați la kilometru – Ministrul Mediului: Oricum românii conduc mai puţin de 6.500 km pe an

By editor , in Actualitate , at 03/01/2024

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a dat asigurări că românii nu vor fi limitaţi să parcurgă doar 6.500 km pe an cu maşina personală, deşi cifra apare în strategia pe termen lung privind reducerea efectului de seră, dar a menţionat că în prezent conducem în medie mai puţin de 6.500 km pe an.

Iată ce a spus acesta: „Strategia pe termen lung este un document care are peste 100 de pagini şi care prezintă modul în care statul român, la fel ca toate celelalte state, reuşesc ca până în anul 2050 să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, în contexul schimbărilor climatice pe care le resimţim cu toţii. (…) Rămâne la latitudinea fiecărui stat membru să decidă. Noi am decis deja că vom instala noi capacităţi nucleare care nu sunt producătoare de gaze cu efect de seră, că vom mări capacitatea de eolian, că vom deschide  nişte capacităţi hidor, că vom instala panouri solare. În matreia transportului auto spre anul 2050 vom avea din ceîn ce mai multe autoturisme electrice pe străzile din România.”

Întrebat ce reprezintă aceşti 6.500 km pe an, Fechet a explicat că în medie românii nu conduc anual mai mult de 6.500 km pe an nici în prezent: ”6.500 este o cifră statistică şi medie legată de o previziune pe anul 2050. În medie vom merge cu maşina personală în 2050, plecând de la faptul că şi astăzi valoarea medie nu e diferită. Astăzi conducem mai puţin de 6.500 km în medie.”


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii