22 / 01 / 2022


Românii revoltați de afișul în limba română întâlnit în magazinele Tesco | .News

Lanţul de hypermarketuri Tesco afişează la unele standuri un mesaj scris în limba română, deci adresat românilor, anunță 3dots.ro. Mesajul…

De redactia , in Actualitate , at 23/11/2020

Lanţul de hypermarketuri Tesco afişează la unele standuri un mesaj scris în limba română, deci adresat românilor, anunță 3dots.ro.
Mesajul celor de la Tesco e considerat discriminator de unii dintre românii din Londra. Pe afișe scrie: „Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penal. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”.
Iolanda Costide, un arhitect român cunoscut în Londra,  care până în 1995 a condus Asociaţia Culturală a Românilor din Anglia a reacţionat dur la vederea afişului şi a trimis o scrisoare de protest conducerii magazinului.
”Nu este demn ca un lanţ care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoţului.
Trebuie să credem că toţi românii sunt hoţi, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului şi au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română?
Vă rog cu amabilitate să îndepărtaţi astfel de afişe din magazinele dvs., în caz contrar, vom atrage atenţia Comisiei pentru egalitate şi drepturile omului asupra practicilor dvs”, este mesajul româncei.
În același timp, trebuie menționat faptul că există destule semnale despre faptul că unii dintre conaționalii noștri au ca activitate principală furtul din magazine.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: