02 / 08 / 2021


Românii din Cernăuți, in memoriam Mihai Eminescu ~ InfoPrut

Cu prilejul celor 171 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, românii din Cernăuți i-au adus un omagiu…

De redactia , in Magazin , at 16/01/2021

Cu prilejul celor 171 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, românii din Cernăuți i-au adus un omagiu prin depunerea unor flori la monumentul situat în oraș. „La Cernăuţi a nins cu flori de dor, pe cărări de veşnicie la Eminescu”, scriu aceștia.

„La împlinirea a 171 de ani din ziua când steaua nemuririi sale s-a aprins pe bolta spiritualităţii româneşti, cu gânduri frumoase ne plimbăm dorurile în acest mijloc de Gerar spre cel mai drag şi scump loc din centrul Cernăuţiului, oraşului copilăriei şi adolescenţei sale – monumentul Poetului nepereche Mihai Eminescu”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ziarului „Zorile Bucovinei”.
De asemenea, pentru marcarea momentului aniversar al culturii române, Ministerul Afacerilor Externe propune oferirea către publicul larg, prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României din întreaga lume, a unui concert extraordinar al uneia dintre cele mai apreciate orchestre simfonice românești, Orchestra Română de Tineret, anunţă Consulatul General al României la Cernăuţi.
Concertul este dirijat de Cristian Mandeal și are un repertoriu care include piese și compozitori reprezentativi pentru creația muzicală românească precum Trei piese pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri, Serenada Română și Dans Țărănesc pentru violoncel și orchestră de Constantin Dimitrescu (solist Ştefan Cazacu), Balada pentru vioară și orchestră de Ciprian Porumbescu (solist Alexandru Tomescu) și Jocuri românești de Sabin Păutza, alături de Simfonia a II-a în Re major, op. 36 de Ludwig van Beethoven.
Concertul poate fi vizionat online pe pagina Ministerului Afacerilor Extene accesând link-ul http://www.mae.ro/node/54676 sau prin intermediul YouTube în perioada 15 – 17 ianuarie 2021.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: