15 / 06 / 2024


România și R. Moldova, pe podiumul Campionatului Mondial de pescuit urban

By redactia , in Actualitate Internațional , at 14/11/2023

Echipa României a câștigat Campionatul Mondial de Street Fishing (pescuit urban), care s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile în Italia. De cealaltă parte, sportivii din Republica Moldova s-au clasat pe locul trei din cele 12 state participate la această competiție.
„Nu puteam spera la mai mult decât atât”, a comentat președintele organizației Fipsas Mantova, Umberto Pavesi. „Un succes pentru organizație, favorizat de o vreme cu adevărat excelentă și răsplătit de prezența multor oameni curioși și entuziaști, care au venit de departe. Un loc frumos pentru pescuit, orașul nostru și lacurile noastre”, a comentat organizatorul, citat de presa din România.
România era favorită la titlu și a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, depășind Olanda. Românii au terminat cu 19,5 penalizări și 350 de puncte, devansând Olanda la o singură penalizare (20,5 și 321 de puncte).
Pe treapta a treia a podiumului a terminat Republica Moldova, tot cu 20,5 penalizări și un punctaj de 277. Pe locul șase s-au clasat italienii, care au confirmat clasarea de sâmbătă, terminând cu 26 de penalizări și un punctaj total de 199 de puncte.
Un rezultat de prestigiu, consideră presa italiană care subliniază că echipa SUA, țara unde s-a inventat acest sport, s-a clasat sub echipa din peninsulă.
În clasamentul pe perechi, letonii Malmeistars Gatis și Briedis Janis au triumfat cu 5 penalizări și 294 de puncte. Pe locul doi s-au clasat ucrainenii Daniil Ponomarenko-Vitalii Azarov (8 penalizări și 207 puncte), iar pe trei românii Vlad Dumitrescu-Liviu Parashiv (8 penalizări și 154 de puncte).

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *