31 / 07 / 2021


România și arbitrul Sebastian Colțescu, „victimele unui sistem bolnav”. AUR a intrat în colimator. MAE contribuie iresponsabil la asocierea românilor cu rasismul la nivel internațional, de mână cu ipocrita presă franceză și conducerea Turciei

Într-o lume a corectitudinii politice și a anti-rasismului care frizează absurdul (Romanul „Zece negri mititei” al Agathei Christie își schimbă…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 12/12/2020

Într-o lume a corectitudinii politice și a anti-rasismului care frizează absurdul (Romanul „Zece negri mititei” al Agathei Christie își schimbă numele și va apărea într-o versiune revizuită, din care va fi scos cuvântul „negru”) un antrenor român este condamnat, înainte de a fi judecat. O avalanșă de acuze aduse românului Sebastian Colțescu, inclusiv de către foruri și oficiali din țara sa, România ocupată, arată că deja este vinovat, fără drept de recurs. Însuși președintele Turciei îl acuză, din interes geopolitic anti-european, iar președintelui clubului turc de fotbal Istanbul Bașakșehir cere nici mai mult nici mai puțin decât „radierea pe viață” a arbitrului român și declararea zilei de 8 decembrie drept „ziua de rezistență contra rasismului” (!). Vinovat înainte de a fi judecat. Iar în timpul acesta, autoritățile românești care ar trebui să-l apere îl înfundă și mai tare. O singură excepție, notabilă: președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, care apăra limba română în tot acest scandal nefiresc și explică negru pe alb ce se fac că nu înțeleg oficialitățile statului.

Culmea ipocriziei, în aceeași zi în care presa franceză îl acuza pe arbitrul român de rasism pentru folosirea cuvântul negru, aceeași presă titrase nominalizarea de către președintele proiectat Joe Biden pentru șefia Pentagonului a unui general NEGRU – textual (vedeți capturi foto).

Într-un moment în care întreaga presă a lumii asociază imoral România cu rasismul, Ministerul Afacerilor Externe acceptă umil această ștampilă, ba chiar mai pune și ministrul lui laba pentru a apăsa și mai tare pecetea falsă pe fruntea țării. Incompentență, iresponsabilitate sau altceva?

Atitudinea nefirească a autorităților de la București, care nu au protestat nici o clipă până acum în fața valului de propagandă internațională antiromânească, permite întețirea acestei campanii. Pe lângă postul de stat francez RFI, acum intră în joc și cel al statului german, Deutsche Welle, care începe prin a acuza fotbalul românesc și pe Gigi Becali de rasism, pentru a transfera apoi „problema” pe întreaga Românie, exemplificând cu formațiunea-surpriză a recentelor alegeri parlamentare – AUR – Alianța pentru Unirea Românilor, catalogată deja ca fiind de extremă dreaptă – radical right-wing. Nu pare din ce în ce mai elaborată campania?

”Rasist Sebastian Colțescu? Nu, victima unui sistem bolnav”. Este opinia redacției unui post italian de Radio care comentează scandalul provocat de episodul de la Paris.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: