17 / 04 / 2024


România, principalul importator din UE de struguri din R. Moldova

By redactia , in Actualitate Internațional , at 29/12/2023

Valoarea exporturilor de struguri din Republica Moldova în Uniunea Europeană a atins, în primele 9 luni ale anului 2023, sumă de peste 9 milioane de dolari. 
Potrivit Delegației UE la Chișinău, acesta este un rezultat impresionant, „care subliniază nu doar creșterea cantitativă, ci și valoarea adăugată a produselor exportate”. 
„De asemenea, este remarcabil faptul că România se distinge ca fiind principalul importator de struguri din R. Moldova în UE, cu un total de 7.506,8 tone, ceea ce reprezintă aproape 81% din totalul exporturilor de struguri în UE. Polonia și Letonia urmează, cu 985,3 tone, respectiv 501,8 tone.  Performanța din 2023 reprezintă un pas important în consolidarea poziției R. Moldova pe piața europeană”, a mai subliniat Delegația UE în R. Moldova.

Amintim că România este principalul partener comercial al Republicii Moldova. În perioada ianuarie-octombrie 2023, exporturile din Republica Moldova către România au totalizat 1,2 miliarde de dolari, în timp ce importurile din România au atins aproximativ 1,1 miliarde de dolari, balanța comercială fiind în favoarea Republicii Moldova.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *