23 / 04 / 2024


România, pregătită să ajute R. Moldova să își alinieze sistemul vamal la cel al UE

By redactia , in Actualitate Internațional , at 22/02/2024

Autoritatea Vamală a României este deschisă să împărtășească Serviciului Vamal al R. Moldova experiența sa dobândită pe parcursul aderării României la Uniunea Europeană, pentru a facilita procesul de aliniere a sistemului vamal autohton la cel comunitar.
Totodată, vameșii din România sunt gata să ofere ajutor în implementarea angajamentelor de integrare vamală europeană în cadrul mecanismelor de cooperare la nivelul Uniunii Europene, presa de la Chișinău.
Asigurările au fost date de către președintele Autorității Vamale Române, Marcel Mutescu, în cadrul discuțiilor purtate cu o delegație a Serviciului Vamal, condusă de directorul Igor Talmazan, care efectuează în aceste zile o vizită de lucru la București.
Șefii celor două instituții au discutat despre proiectele comune aflate în derulare, posibilitățile de accesare a fondurilor europene pentru implementarea proiectelor bilaterale de modernizare a infrastructurii, dar și despre rezultatele implementării Planului de cooperare privind intensificarea cooperării în domeniul antifraudă vamală și facilitării comerțului, semnat în 2023.
Conducerea Serviciului Vamal a accentuat necesitatea menținerii unui dialog continuu între cele două instituții de la Chișinău și București pentru optimizarea procedurilor vamale, fluidizarea traficului marfar, precum și eficientizarea acțiunilor de prevenire și combatere a traficului ilicit transfrontalier.
Cele două instituții au convenit asupra dezvoltării cooperării vamale bilaterale atât prin desfășurarea acțiunilor comune pentru facilitarea comerțului și contracararea fraudelor vamale, cât și pe dimensiunea modernizării infrastructurii transfrontaliere.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *