19 / 06 / 2021


România, nu doar partener economic pentru regiunea transnistreană, ci și furnizor de vaccin anti-COVID

Două mii de doze de vaccin din donația României pentru Republica Moldova vor ajunge în curând în regiunea transnistreană. Potrivit…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 12/04/2021

Două mii de doze de vaccin din donația României pentru Republica Moldova vor ajunge în curând în regiunea transnistreană.
Potrivit Biroului politici de reintegrare, după ce Chișinău a informat despre disponibilitatea de a transmite alte 2000 de doze de vaccin din cel de-al doilea lot de donație din partea României pentru Republica Moldova, astăzi specialiștii de profil din regiunea transnistreană au ridicat setul de documente și urmează ca în zilele următoare să revină pentru definitivarea formalităților necesare, transportarea acestora și administrarea în raioanele de est ale R. Moldova, conform distribuției dispuse de către Ministerul Sănătății de la Chișinău.
Pe lângă aceste doze de vaccin, de la Depozitul Național de Vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică urmează a fi ridicate și 2000 de seringi pentru procesul de vaccinare și 20 de cutii de siguranță pentru colectarea seringilor utilizate.
Tot astăzi, reprezentanții de la Tiraspol au preluat 120 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech din totalul celor 942 de doze ce au fost repartizate gratuit localităților din stânga Nistrului și municipiul Bender, dintre care 822 au fost ridicate pe 6 aprilie 2021.
Amintim că președintele Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, pe 29 decembrie 2020, a anunțat un nou pachet de asistență oferit de România cetățenilor Republicii Moldova, din care face parte și „furnizarea a 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19”. Astfel, primele 21.600 de doze de vaccin au ajuns în R. Moldova la 1 martie 2021, iar sâmbătă, 27 martie 2021, la 103 ani de la Unirea Basarabiei cu Țara, România a acordat cea de-a doua tranșă ce constă în alte 50.400 de doze.
Prin urmare, primele 1810 doze de vaccin, care făceau parte din primul lot de vaccin anti-COVID-19 oferit de România pentru Republica Moldova, au ajuns în regiunea transnistreană la începutul lunii martie.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: