16 / 01 / 2022


România, noua listă a statelor cu risc epidemiologic. Unde se află Republica Moldova

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a aprobat noua listă a statelor cu risc epidemiologic, pe coduri de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 26/11/2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a aprobat noua listă a statelor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori. Republica Moldova rămâne în continuare în zona roșie.
Conform noilor modificări, Monaco a intrat în zona roșie. În zona galbenă au intrat din zona roșie, în urma scăderii incidenței România și Guam, iar din zona verde, în urma creșterii incidenței Italia, Aruba, Malta și Insulele Virgine ale Statelor Unite.
În același timp, Botswana, Brunei Darussalam și Insulele Falkland au intrat în zona verde.
Astfel, persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.
Dacă o persoană vine din zona roșie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scutește de carantină.
Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană face un test COVID-19 în a opta zi de carantină și rezultatul e negativ poate ieși din carantină în a zecea zi.
Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat intră în vigoare începând cu data de 28.11.2021, ora 00:00 și poate fi consultată integral aici.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: