15 / 06 / 2021


România înapoi în comunism?!

Au trecut mai bine de 31 de ani de la Revoluția și lovitura de stat din ’89.  Românii au gustat…

De redactia , in Opinii , at 31/03/2021

Au trecut mai bine de 31 de ani de la Revoluția și lovitura de stat din ’89.  Românii au gustat destul din democrația promisă, o pâine mucegăită care ne-a ținut de foame până acum; aceeași pâine care a generat viață pentru Sfinții din închisorile comuniste.  Speranța de a vedea „luminița de la capătul tunelului” pâlpâie a stingere… 40 de ani de regim comunist, 30 de ani de pseudo-democrație și un viitor incert.

Sunt proteste masive în toată țara, criza politico-sanitară, lipsa locurilor de muncă, restricțille de circulație, închiderea școlilor au împins o parte din populație, printre care și adolescenți, să iasă în stradă, să își exercite dreptul constituțional de a protesta. Da, există în Constituția României acest principiu democratic: „Libertatea întrunirilor” iar dacă acest drept este încălcat în acel context, în acea zonă, în acea perioadă de timp nu mai putem vorbi de democrație.

M-am trezit devreme din somn pentru a lucra la un proiect de dezvoltare pentru comuna în care locuiesc, doresc să idetific problemele transportului local și să propun soluții.

Îmi permit un moment de „relaxare” pentru a verifica ce se petrece în țară. Site-urile de socializare, prin algoritmul de inteligență artificială, îmi transmit un video postat de Geroge Simion, Co-președintele AUR, în legătură cu protestele de la Brăila. Acțiunea se petrece în jurul orei 23.00. În imagini se văd niște adoleșcenți care sunt înconjurați de polițiști și jandarmi. Celui care filmează i se ordonă: „Vă rog să închideți telefonul!”. La câțiva metri, un alt adolescent zace culcat lângă un taxi… din cap i se scurge sângele pe asfalt. Un jandarm se plimbă pe lângă rănit apoi se interpune încercând să împiedice filmarea. Un alt baiat, probabil prieten de-ai celui rănit, îi acordă primul ajutor.

Băiatul care filmează, speriat dar cu tăria unui bărbat adevărat,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: