26 / 02 / 2024


România, finanțare de sute de mii de euro pentru proiectele din R. Moldova ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 09/02/2024

Republica Moldova va beneficia în acest an de o finanțare de 1,9 milioane de lei din partea Guvernului României. Potrivit unui comunicat de presă, instituția a luat act de o notă de informare care cuprinde lista proiectelor ce beneficiază de finanțare prin bugetul alocat Ministerului Afacerilor Externe al României.
Potrivit sursei citate, R. Moldova rămâne beneficiarul prioritar al politicii României de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară pe palier bilateral.
Astfel, planul aferent anului 2024 beneficiază de o alocare bugetară în valoare de 4,81 milioane de le, acțiunile și proiectele incluse vizând ariile geografice de interes prioritar pentru România în materie de asistență oficială pentru dezvoltare, precum regiunea extinsă a Mării Negre și Balcanii de Vest, respectiv Africa și Orientul Mijlociu.
Proiectele dedicate Republicii Moldova beneficiază de o finanțare de 1,9 milioane de lei, circa 40% din valoarea totală alocată Planului. Activitățile au în vedere dezvoltarea capacităților R. Moldova în domenii precum: educație, digitalizare, sănătate, situații de urgență, securitate cibernetică, diplomație, justiție și afaceri europene.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *