23 / 06 / 2021


România este în colaps economic. Klaus Iohannis și Guvernul Cîțu pregătesc terenul pentru TROIKĂ

România se află sub un scenariu sumbru din punct de vedere economic și a atins o datorie externă de 119,97…

De redactia , in Actualitate , at 25/02/2021

România se află sub un scenariu sumbru din punct de vedere economic și a atins o datorie externă de 119,97 miliarde euro, la finalul lunii Noiembrie, 2020. Guvernul Orban, cu ministrul de Finanțe Florin Cîțu, au reușit performanța de a îndatora România, în 9 luni, cu impresionanta sumă de 10,18 miliarde euro.

Investițiile străine au ajuns la un minim istoric în 2020 și au însumat 1,876 miliarde euro (comparativ cu 4,740 miliarde euro în perioada ianuarie – noiembrie 2019), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 3,845 miliarde euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 1,969 miliarde euro.

„Eu am obligația să le spun românilor că iluzia traiului pe datorie s-a spulberat nu numai în România, ci în toată Uniunea Europeană.”, – Traian Băsescu 2012.

România, nu numai că se află într-o situație mult mai gravă decât în perioada crizei din 2008 și cu o datorie externă mult mai mare, dar astăzi avem un context internațional de pandemie, unde economia globală stagnează, iar Guvernul Cîțu pe lîngă faptul că nu are soluții, ne sapă și mai mult groapa prin supraîndatorare pe termen scurt și ținerea sectoarelor economice închise.

Comisia Europeană și așa zisă TROIKĂ(CE,FMI,BCE) care a îngenuncheat Grecia și a produs o serie de tragedii naționale în rândul mai multor popoare europene se pregătește să i-a cu asalt România din cauza datoriei externe.

————————————————————————————————————

O noua victorie AUR: Ministrul Agriculturii retrage ordinul care limitează la 5 numărul de porci ce pot fi crescuți în gospodărie

ADIO Rusia: TRANSGAZ rupe contractul cu GazpromSurse PNL: Dacă Voiculescu este dovedit ‘impostor’ din cauza diplomei, pleacă cu tot cu PLUS de la guvernare

————————————————————————————————————

Comisia Europeană a anunțat cu tupeul bine cunoscut al finațiștilor vorace pe noul ministru al Finanţelor Alexandru Nazare că vrea să discute bugetul public al României pe 2021 şi să intervină imediat,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: