31 / 07 / 2021


„România din biblioteca mea”, concurs pentru elevii români din diaspora și comunitățile istorice

Elevii din diaspora și din comunitățile istorice au ocazia de a câștigă premii bănești dacă scriu un eseu convingător despre România….

De redactia , in Magazin , at 08/01/2021

Elevii din diaspora și din comunitățile istorice au ocazia de a câștigă premii bănești dacă scriu un eseu convingător despre România. Asociația Identitate Culturală Contemporană (AICC) și platforma digitală haisalut.ro au lansat ediția a II-a a concursului „România din biblioteca mea”. 
Scopul acestui concurs de eseuri este de a promova și a consolida importanța limbii române ca fundament al identității culturale românești.
Prin urmare, elevi până în 18 ani din diaspora și din comunitățile istorice sunt îndemnați să descrie România pe care o cunosc prioritar din cărțile în limba română aflate în biblioteca lor.
În cadrul concursului „România din biblioteca mea” se acordă trei categorii de premii:
• Premiul „Cel mai bun eseu” (10 premii de 100 de euro) – se acordă celor mai bune 10 eseuri, stabilite în baza evaluării unei comisii mixte, formată din profesori de limba română din mai multe ţări și membri ai Asociației Identitate Culturală Contemporană (AICC) și ai platformei haisalut.ro
• Premiul „Cel mai popular eseu” (5 premii de 100 de euro)  – se acordă celor mai populare cinci eseuri, care reușesc să strângă cele mai multe aprecieri pe pagina de Facebook a platformei haisalut.ro.
• Premiul de participare – se acordă tuturor concurenților o diplomă pentru participarea la concursul de eseuri și un set de cărți în format electronic despre România.
Eseurile împreună cu fișa de date de contact și de identificare pe pot fi trimise până pe data de 24 ianuarie 2021, ora 23:59, pe adresa [email protected]
Mai multe detalii despre cerințe, calendar și premii aflați aici.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: