21 / 09 / 2021


România, campioană în UE la neîncasarea TVA: 33,8% din taxele datorate nu se colectează la buget

România are cel mai mare deficit de încasare a TVA în toată Uniunea Europeană, eșuând să încaseze nu mai puțin…

De redactia , in Actualitate , at 12/09/2020

România are cel mai mare deficit de încasare a TVA în toată Uniunea Europeană, eșuând să încaseze nu mai puțin de 33,8% din taxa datorată, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. Datele sunt valabile pentru 2018, când România s-a plasat pentru al șaselea an consecutiv pe această poziție.

În întreaga Uniune Europeană, statele membre au pierdut în 2018 140 de miliarde de euro din cauza neîncasării TVA.

România e urmată în clasamentul ineficienței de Grecia (30,1%) și Lituania (25,9%). La polul opus se situează Suedia (0.7%), Croația (3.5%) și Finlanda (3.6%). În sume absolute, cele mai mari pierderi au fost înregistrate în Italia (35.4 miliarde euro), Marea Britanie (23.5 miliarde euro) și Germania (22 miliarde euro).

Deficitul de TVA (VAT Gap) e măsurat anual de Comisia Europeană și prezintă eficiența sistemului de colectare a taxei. Deficitul de TVA e provocat de fraudă, evaziune, evitarea taxării, insolvență, erori de calcul, dar și ineficiența administrativă.

TVA este una dintre cele mai importante taxe din statele membre, dat fiind că alimentează atât bugetele naționale, cât și pe cel au UE.

Sursa: www.bursa.ro

Consiliile Județene Brașov și Covasna lucrează la traseul viitorului drum expres Sfântu Gheorghe-Brașov. Artera ar putea fi realizată cu bani europeniChiar dacă s-a discutat despre drumul expres Brașov – Sfântu Gheorghe de mai mulți ani, proiectul nu a avut progrese vizibile. De altfel, și acum, drumul care ar urma să asigure o legătură rapidă între Sfântu – Gheorghe și Aeroportul Brașov este în stadiul analizei traseului.  Stadiul acestui proiect a fost prezentat joi de vicepreședintele
Profesorul Alexandru Gîdăr: Cu siguranţă, singura cale de dezvoltare a Doljului, este ca alegătorii să întorcă votul împotriva PSD!– Posted on 11 September 2020Posted in: Politică, Pub, TOP Timp de 30 de ani,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: