22 / 06 / 2021


ROMÂNIA are în dezvoltare un VACCIN împotriva COVID

Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului OncoGen Timişoara este în tratative cu Banca Europeană de Investiții (BEI)…

De redactia , in Actualitate Flux de Știri Internațional , at 02/04/2021

Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului OncoGen Timişoara este în tratative cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru finanțarea facilităților de producție de vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 în România, a anunţat prof.univ.dr. Virgil Păunescu, coordonatorul Centrului OncoGen.

„Mulțumită eforturilor colectivului nostru, centrul OncoGen este în tratative cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru finanțarea facilităților de producție de vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 în România.

OncoGen (în parteneriat cu Institutul Cantacuzino) este singurul institut de cercetări din România care are în dezvoltare un vaccin candidat împotriva SARS-CoV-2 recunoscut de OMS și care poate îndeplini condițiile de finanțare ale unei fabrici de vaccinuri din fonduri UE.

Cu un pic de ajutor România poate avea din nou capacitatea de a-și asigura necesarul de vaccinuri (și nu doar pentru SARS-CoV-2).

Mulțumim pe această cale europarlamentarilor români cât și reprezentanților României (și nu numai) la Comisia Europeană care ne-au ajutat să ajungem aici!

Mulțumiri speciale domnului Prof. Dr. Victor Costache, consilier al primului ministru și domnului ministru Vlad Voiculescu! Mulțumim tuturor românilor care ne-au sprijinit și ne stau alături! Mergem înainte!“, este mesajul vicepreședintelui Academiei de Științe Medicale din România și coordonatorul Centrului OncoGen, prof.univ.dr. Virgil Păunescu.

A.F., L.I.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: