15 / 08 / 2022


România, ajutor pentru R. Moldova după atacul cu rachete din Odesa

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe de la București, a anunțat că România este dispusă să ajute victimele atacului cu rachetă…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 03/07/2022

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe de la București, a anunțat că România este dispusă să ajute victimele atacului cu rachetă din regiunea Odesa și că autoritățile de la București sunt în legătură cu cele de la Chișinău, care administrează centrul de reabilitare pentru copii de la Sergheevca.
Potrivit oficialului, România a condamnat ferm atacul care a avut loc în această dimineață, așa cum am condamnat toate celelalte atacuri care au fost îndreptate de către Rusia împotriva civililor din Ucraina.
„Este încă o încălcare flagrantă a dreptului internațional umanitar, încă o încălcare flagrantă a regulilor care reglementează ducerea războiului, desfășurarea ostilităților, pentru că dreptul internațional umanitar interzice ca civilii să fie ținte ale atacurilor militare, interzice ca obiectivele civile să fie implicate în ostilități, și din acest punct de vedere, această nefericită situație creată de încă un atac împotriva civililor nu face decât să reconfirme faptul că vorbim despre un război care este nu doar ilegal, dar este și imoral și care trebuie să ia sfârșit cât mai repede. Vom lua legătura și suntem în contact permanent, de altfel, cu colegii noștri de la Chișinău. În măsura în care putem să ajutăm în legătură cu victimele acestui atac, o vom face”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu.
Amintim că în noaptea de joi spre vineri, 30 iunie – 1 iulie, rușii au lansat rachete asupra regiunii Odesa. Au fost lovite mai multe locații, inclusiv un bloc de locuințe și o bază de odihnă din localitatea Sergheevca. În urma atacului, cel puțin 20 de persoane au murit și alte 38 au fost rănite.
Ulterior, s-a aflat că în urma bombardamentelor rusești a fost avariată și clădirea unui centru de reabilitare pentru copii din Sergheevca, regiunea Odesa, care aparține Ministerului Sănătății de la Chișinău.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: