19 / 06 / 2021


România a alocat peste 2 milioane de euro pentru proiecte de cooperare cu Republica Moldova și Ucraina

România a alocat peste 2 milioane de euro pentru proiecte de cooperare cu Republica Moldova și Ucraina. În acest sens,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 09/02/2021

România a alocat peste 2 milioane de euro pentru proiecte de cooperare cu Republica Moldova și Ucraina.
În acest sens, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației de la București, a semnat trei contracte de finanțare, în cadrul programelor de cooperare teritorială România – Ucraina și România – Republica Moldova, pentru modernizarea sistemului medical de urgență, achiziționarea unor echipamente pentru intervenții în situații de urgență și eficientizarea pieței muncii.
Unul dintre aceste proiect este cel intitulat „Lanț valoric integrat pentru îmbunătățirea pieței muncii”, în valoare totală de 355.470 euro, care are ca beneficiar lider Consiliul Raional Ialoveni din Republica Moldova și, ca parteneri, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Fundația EDINFO din Iași. Obiectivele acestuia vizează cooperarea regională și transfrontalieră pentru adaptarea curriculei școlare urmate de elevi și studenți, în scopul pregătirii acestora pentru realitățile existente pe piața muncii. Implementarea proiectului va influența cariera a cel puțin 250 de elevi și 100 de studenți de ambele părți ale graniței, cu ajutorul și implicarea a cel puțin 80 de părinți și 30 de cadre didactice.
De asemenea, în cadrul programului de cooperare România – Republica Moldova, ministrul dezvoltării a semnat și contractul privind ”Îmbunătățirea calității și capacității acțiunilor comune de urgență în zona transfrontalieră”, în valoare totală de 325.000 euro, care are ca beneficiar lider Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST și, ca partener, Consiliul Raional Ungheni din Republica Moldova. În cadrul proiectului, vor fi realizate investiții în echipamente de specialitate pentru intervenții în situații de urgență pentru dotarea Departamentului pentru Situații de Urgență Ungheni, acțiuni comune pentru prevenirea inundațiilor, împădurirea/reîmpădurirea malurilor râurilor Prut și Siret, pentru combaterea efectelor inundațiilor, precum și campanii de conștientizare și încurajare a voluntariatului în vederea implicării în activități de prevenție.
Și cel mai de amploare este proiectul „Îngrijirea de urgență a copiilor din regiunea transfrontalieră România – Ucraina”,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: