26 / 11 / 2022


Româncă din Maramureșul istoric, expoziție de rochii în Dubai ~ InfoPrut

Renata Moiș-Șiman, o româncă născută în localitatea Biserica Albă de pe malul drept al Tisei, este fondatoarea și managerul Casei…

De redactia , in Magazin , at 13/10/2021

Renata Moiș-Șiman, o româncă născută în localitatea Biserica Albă de pe malul drept al Tisei, este fondatoarea și managerul Casei de modă din Ujgorod Reny M care și-a expus articolele vestimentare deosebite în cadrul expoziției mondiale Dubai Expo 2021.

Doctor în istorie, cu un spirit  pragmatic  deosebit, românca a  încercat să se realizeze în antreprenoriat, apoi a deținut funcții importante în Administrația regională de Stat Transcarpatia, și-a susținut  teza de doctorat la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, fiind și conferențiar la Universitatea din Ternopil, dar designul vestimentar, visul ei din copilărie, a învins. Astfel, femeia a hotărât să înceapă de la zero prin a crea și a se afirma în lumea modei, potrivit BucPress.
A trecut  prin suișuri și coborâșuri, dar nu a renunțat la visul ei, căci s-a bucurat întotdeauna  de susținerea necondiționată a familiei, în special a tatălui, Vasile Moiș. Astfel, după câțiva ani buni de muncă, în care a făcut schițe, a ales materiale și s-a implicat și în producție, tânăra se poate lăuda cu o colecție în adevăratul sens al cuvântului. O colecție de rochii ornate cu elemente tradiționale atât românești, cât și ucrainene.
În cadrul expoziției din Emiratele Arabe Unite, aceasta prezintă produse realizate manual în stil arab, cu adăugarea de broderii etnice ucrainene. Articolele vestimentare sunt decorate cu fire de aur în tehnica „high couture” și pietre prețioase care atrag atenția vizitatorilor arabi.
Expoziția durează 6 luni, în perioada 1 octombrie 2021-31 martie 2022.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: