18 / 06 / 2021


Român din Cernăuţi, multiplu campion al Ucrainei la Judo

Un român din regiunea Cernăuți este multiplu campion al Ucrainei la Judo. Pe lângă pasiunea pentru sport, judokanul cântă şi într-un…

De redactia , in Magazin , at 10/06/2021

Un român din regiunea Cernăuți este multiplu campion al Ucrainei la Judo. Pe lângă pasiunea pentru sport, judokanul cântă şi într-un cor bisericesc. Chiar dacă sunt două activităţi ce par să nu aibă nimic în comun, el reuşeşte să le îmbine cu succes. Rezultatele sale sunt o mândrie pentru familie, dar şi pentru întreaga comunitate romanescă din nordul Bucovinei, transmite TVR Moldova. 
Petru are 30 de ani și s-a născut în familia românilor Doina şi Florin Guşulei, din satul Iordăneşti, de pe Valea Siretului. El a spus că un om trebuie să arate că este puternic nu doar fizic, dar și sufletește. Dacă pe parcursul săptămânii tânărul își dedică timpul sportului, duminica merge la biserică.
„Sunt foarte fericit că am avut aşa părinţi, care mi-au dat aşa o înclinare şi de mic am fost adus la biserică și ne-a îndrumat pe calea credinței”, a adăugat Petru Guşulei, campion al Ucrainei la judo.
Sportivul a moștenit pasiunea pentru judo de la tatăl său, maestru în sport. La antrenamente, îl are alături pe fratele mai mic, Ilie, care este şi el campion național al Ucrainei la arte marţiale.
„Mă mândresc că am aşa un frate, un om bun la suflet. Toată viaţa m-a susţinut şi m-a îndrumat să fac doar bine”, a menționat Ilie Gușulei.
Totodată, Florin Gușulei, tatăl lui Petru, își amintește că în timpul Uniunii Sovietice a învățat în Republica Moldova, acolo unde a făcut și judo. Bărbatul a spus că se mândrește cu ambii săi feciori.
Potrivit lui Nicolae Șapca, viceprimarul comunei Carapciu din Ucraina, familia lui Florin şi a Doinei Guşulei fac parte dintre acele familii care aduc cinste satului Iordăneşti.
La rândul său și Petru Guşulei a întemeiat o familie frumoasă şi, împreună cu soţia Aliona, creşte 5 copii. „Toată familia,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: