27 / 11 / 2021


Roboții, viitoarele ajutoare în supermarket-uri

Data viitoare când îți faci bagajele la casă la supermarket, dă-ți o mică bătaie pe spate. O sarcină atât de…

De redactia , in Magazin , at 02/01/2021

Data viitoare când îți faci bagajele la casă la supermarket, dă-ți o mică bătaie pe spate.

O sarcină atât de simplă pentru oameni – împachetarea rapidă și eficientă a unui sac de produse alimentare de diferite dimensiuni și forme fără a zdrobi nimic – este ceva care, până de curând, a depășit abilitățile roboților.

Necesită sisteme de vizualizare pentru a localiza produsele, o mână flexibilă și puternică pentru a apuca obiecte și o inteligență artificială sofisticată, care știe că o cutie de ouă nu ar trebui să fie stivuită sub o sticlă de lapte de patru litri.

Este o problemă cu care James Matthews, directorul executiv al Ocado Technology (care face parte din grupul Ocado), se luptă în depozitele care gestionează comenzile online.

Compania are un depozit sofisticat în Erith, în estul Londrei, care este deja extrem de automatizat.

Sute de roboți se închid în jurul unei rețele, colectează alimente și le aduc la un membru al personalului care le va împacheta în cutii, care sunt apoi încărcate pe camioane pentru livrare.

„De obicei, alegem 50 de articole diferite de diferite forme și dimensiuni, iar cât de dense le împachetăm este absolut esențial pentru economia afacerii noastre.

„Dacă punem un singur lucru pe cutie pe drum, atunci vom folosi o mulțime de camionete foarte ineficient.”

Ocado își vinde sistemul supermarketurilor din întreaga lume, dar acei clienți solicită o eficiență din ce în ce mai mare, astfel încât instruirea roboților pentru a împacheta pungile ar avea un sens economic.

Compania lucrase deja cu cinci arme robotizate la depozitul Erith,

„Este un spațiu foarte provocator. Nu este unul în care poți trage o cale foarte directă către o soluție acolo. Unele dintre aceste lucruri sunt încă calde din mediul academic”,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: