30 / 07 / 2021


Ringo Dămureanu: Candidații AUR la alegerilor din Dolj, amenințați cu poliția politică

Distribuie acest articol! Incident în comuna Ostroveni, Dolj. Candidatul AUR Octavian-Sergiu Burtea a fost chemat la secția locală de poliție…

De redactia , in Opinii , at 07/06/2021

Distribuie acest articol!
Incident în comuna Ostroveni, Dolj. Candidatul AUR Octavian-Sergiu Burtea a fost chemat la secția locală de poliție pe motiv că reprezentanții instituției nu au fost informați de faptul că își va lăsa oficial candidatura la alegerile locale. Deputatul AUR de Dolj, Ringo Dămureanu, a criticat în termeni duri conducerea actuală a IPJ Dolj, pe care a acuzat-o că face poliţie politică împotriva AUR.
„Cu doar câteva minute înainte de momentul lansării candidaturii la Ostroveni şi de sosirea co-preşedintelui AUR George Simion şi a celorlalţi parlamentari, candidatul Octavian-Sergiu Burtea a dispărut pentru un timp dintre cei prezenţi. Acesta a fost chemat la secţia locală de poliţie Ostroveni şi intimidat, sub motivul că poliţia din localitate nu a fost anunţată în prealabil de acesta despre momentul politic ce urma. La revenire, candidatul era vizibil tulburat şi a anunţat că poliţiştii din localitate l-au informat că au primit telefoane de la judeţ pentru a se comporta aşa, acuzându-l că a ignorat poliţia”, se arată într-un comunicat de presă.
AUR cere conducerii Poliţiei Române să demareze urgent o anchetă referitor la evenimentele petrecute în zilele de 6 Decembrie 2020 la Craiova, respectiv, 6 Iunie 2021, la Ostroveni şi să facă publice rezultatele acesteia. În cazul în care IPJ Dolj şi Poliţia Română nu ne vor oferi în timp util explicaţiile respectivelor derapaje, vom interpela în Parlament ministrul de Interne.
Potrivit sursei citate, poliția locală din Dolj nu este la prima tentativa de intimidare a candidaților AUR. În ziua alegerilor parlamentare din 6 Decembrie 2020, IPJ Dolj a intervenit nepermis în procesul electoral aflat în plină desfăşurare, dând un comunicat prin care a lansat informaţii false la adresa AUR şi a principalului candidat, pe care l-a acuzat în mod nefondat că a făcut campanie electorală după terminarea acesteia.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: