26 / 05 / 2024


Ringo Dămureanu (AUR): Statul Român s-a transformat în cămătar cu acte în regulă. 60 – 65% din salariul unui angajat merge la stat prin impozitare – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 15/11/2023

Deputatul AUR Ringo Dămureanu acuză marți taxarea muncii în România, spunând că 60 – 65% din salariul unui angajat merge la stat prin impozitare.

„La noi, chiar înainte de a-şi încasa leafa, orice lucrător dă Statului aproape jumătate din ceea ce câştigă, fiindu-i direct reţinute, pe statul de plată, impozitul şi contribuţiile. După ce îşi încasează salariul net, mai plăteşte TVA, accize, alte taxe şi impozite, care, însumate cu cele reţinute la primirea salariului, conduc la cifre alarmante: 60 – 65% pentru stat, restul pentru român şi familia lui. Practic, românul munceşte două zile pentru Stat şi abia a treia pentru el şi familia lui. Statul Român s-a transformat, aşadar, în cămătar cu acte în regulă!”, afirmă deputatul AUR, într-un comunicat de presă.

„Să ne amintim de „lefegiii”, adică de lucrătorii din perioada interbelică. Era suficient să aibă un loc de muncă, pentru ca întreaga familie să o ducă bine. Soţia se ocupa de creşterea şi educarea tinerei generaţii şi scotea copii patrioţi şi învăţaţi. Iar familia îşi permitea să aibă proprietăţi, fiind inclusă în clasa de mijloc. Unde este acum clasa de mijloc în România? Aproape că a dispărut. Lucrătorii de azi, deşi sunt câte doi sau mai mulţi în aceeaşi familie, abia dacă îşi pot duce traiul, împovăraţi de biruri şi de rate la bănci”, a precizat Dămureanu.

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *