05 / 07 / 2022


Richard Branson, primul său zbor cu Virgin Galactic și controversa cu Jeff Bezos despre cine ajunge cu adevărat în spațiul cosmic

​Pe 11 iulie, excentricul miliardar Richard Branson face primul său zbor în spațiu cu avionul spațial SpaceShipTwo Unity și speră…

De Octavian Marius , in Flux de Știri Magazin , at 11/07/2021

​Pe 11 iulie, excentricul miliardar Richard Branson face primul său zbor în spațiu cu avionul spațial SpaceShipTwo Unity și speră să ajungă la 88 km deasupra Pământului. Vor fi riscuri, iar Branson va zbura alături de alți cinci oameni, fiind un moment pe care îl așteaptă de 17 ani, de când a fondat Virgin Galactic pentru a duce turiști în spațiu. În articol puteți citi de ce momentul este important, de ce există rivalitate și ”înțepături” cu compania lui Jeff Bezos, dar și cum se va desfășura acest zbor.

Vorbim despre un AVION, spațial ce-i drept, fiindcă are aripi și aterizează pe o pistă convențională.

Branson cere 250.000 de dolari viitorilor turiști spațiali și câteva sute s-au înscris pe listă. Li se promit senzații extraordinare, patru minute de imponderabilitate și șansa de a vedea curbura Terrei într-un mod în care nu o poți vedea dintr-un avion clasic, la 11 km altitudine.

Sir Richard Branson, o viață extraordinară

Sir Richard Branson, născut în 1950 la Londra este un personaj controversat, este aventurier, este un geniu al promovării și este celebru pentru că a creat ”galaxia” de companii Virgin. A fost foarte aproape de moarte în Irlanda când a traversat Atlanticul cu balonul.

Interesant este că Branson ar fi avut șansa să ajungă în spațiu acum aproape 35 de ani când liderul sovietic Gorbaciov i-a propus asta. Branson a spus NU din mai multe motive: ar fi trebuit să se pregătească doi ani în URSS, nu voia să-și lase noua sa companie atât de mult timp, costul zborului ar fi fost 50 de milioane de dolari și se temea și de reacțiile negative din SUA, dacă ar fi dat o așa sumă mare pentru un zbor.

Branson a devenit cunoscut acum mai bine de trei decenii ca fiind amator de senzații tari.

 » sursa: hotnews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: