28 / 01 / 2022


Reuters: Eşantioanele prelevate de China de pe Lună cântăresc mai puţin decât fusese planificat | .News

Sonda chineza pe Luna Rocile selenare prelevate în cadrul unei misiuni chineze istorice pe Lună au cântărit mai puţin decât…

De redactia , in Actualitate , at 19/01/2021

Sonda chineza pe Luna
Rocile selenare prelevate în cadrul unei misiuni chineze istorice pe Lună au cântărit mai puţin decât se dorea iniţial, însă China s-a arătat în continuare dispusă să studieze probele împreună cu oameni de ştiinţă din alte state, a declarat luni purtătorul de cuvânt al misiunii, relatează Reuters.
China a devenit a treia ţară care a obţinut probe de pe Lună după ce sonda sa fără echipaj uman Chang’e-5, denumită după zeiţa Lunii din mitologia chineză, a adus luna trecută pe Pământ 1,731 kilograme de probe, o cantitate mai mică decât cea planificată, de 2 kilograme.
Sonda a estimat că rocile selenare au o densitate de 1,6 grame pe milimetru cub, pe baza datelor obţinute din misiunile anterioare ale altor ţări, a explicat Pei Zhaoyu, purtătorul de cuvânt al misiunii.
Orientându-se după această cifră, sonda a încetat prelevarea probelor după doar 12 ore, după ce se pare că a evaluat că obiectivul fusese atins, citează Agerpres.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: