17 / 04 / 2024


Reuniune la Chișinău a președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe din statele membre

By redactia , in Actualitate Internațional , at 01/11/2023

Parlamentul de la Chișinău va găzdui, în premieră, reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe din statele membre ale Uniunii Europene. 
Evenimentul cu genericul „United4Moldova” va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, pe platforma Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană.
Astfel, parlamentari din diferite state membre ale Uniunii Europene, reprezentanți ai Parlamentului European și diplomați vor dezbate la Chișinău subiectul perspectivei europene a R. Moldova și oportunitățile de sprijin pentru procesul de integrare europeană a acestui stat.
Participanții la reuniune vor fi salutați de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, prim-ministrul Dorin Recean, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman și șeful Delegației UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.
Dezbaterile se vor desfășura în cadrul a trei sesiuni: integrarea europeană – realizări, acțiuni de întreprins și lecții de învățat; dezvoltarea economică și securitatea energetică; reziliența securității.
Deputați, miniștri, secretari de stat și consilieri prezidențiali vor prezenta situația din Republica Moldova, progresele înregistrate în procesul de aderare la UE și provocările care urmează a fi depășite de acest stat. La finalul discuțiilor, va fi aprobată Rezoluția reuniunii.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *