26 / 05 / 2024


Republica Moldova și Albania, relații mai strânse

By redactia , in Actualitate Internațional , at 18/11/2023

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a avut vineri, 17 noiembrie, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Interne al Albaniei, Taulant Balla, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău. 

Cei doi oficialii au salutat semnarea Acordului cu privire la cooperarea polițienească dintre Republica Moldova și Albania.
În același context, părțile și-au exprimat disponibilitatea de a avansa în promovarea acordurilor bilaterale și în domeniul protecției sociale, precum și de recunoaștere și conversiune a permiselor de conducere. De asemenea, demnitarii s-au pronunțat pentru intensificarea cooperării în sectorul economic, comercial și turistic.

„Atât Republica Moldova, cât și Albania au un potențial de dezvoltare a relațiilor social-economice, odată cu lansarea procesului de aderare la Uniunea Europeană. Astăzi, a fost încheiat al 15-lea acord bilateral între statele noastre, ceea ce reconfirmă dezvoltarea relațiilor și hotărârea de a avansa cooperarea în domenii de interes comun”, a declarat Dorin Recean, premierul de la Chișinău.
La rândul său, ministrul de Interne din Albania, Taulant Balla, a felicitat Republica Moldova pentru succesul obținut în implementarea agendei europene și a anunțat disponibilitatea de a împărtăși experiența Albaniei în procesul de aderare la Uniunea Europeană în domeniul afacerilor interne.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *