23 / 06 / 2021


Republica Moldova, neputincioasă în fața noii tulpini de coronavirus

Republica Moldova nu are capacitatea în cadrul laboratoarelor publice ale sistemului de a identifica noua tulpină de coronavirus. Declarația a…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 11/03/2021

Republica Moldova nu are capacitatea în cadrul laboratoarelor publice ale sistemului de a identifica noua tulpină de coronavirus. Declarația a fost făcută de Tatiana Zatîc, secretarul de Stat al Ministerului Sănătății de la Chișinău. 
„Vorbim despre o procedură de care țara nu dispune, de secvențiere. Aceasta poate fi efectuată cu alte echipamente medicale. Suntem în așteptarea lor. Avem mai multe convorbiri cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății pentru a dota laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică”, a explicat secretarul de stat pentru presa de la Chișinău.

„Specialiștii vor veni cu concluzii referitor la posibilitatea acestui laborator”, a mai precizat sursa.

Amintim că pe 3 martie 2021, Aureliu Ciocoi, premierul interimar de la Chișinău, a anunțat că au fost transmise, către laboratoarele din Germania, probele prelevate de la pacienții din Republica Moldova și preliminar s-a confirmat noua tulpină de coronavirus provenită din Marea Britanie.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: