18 / 06 / 2021


Republica Moldova ar putea exporta în UE carne de pasăre şi ouă ~ InfoPrut

Republica Moldova ar putea obține dreptul de a exporta în Uniunea Europeană carne de pasăre și ouă de categoria B….

De redactia , in Actualitate Internațional , at 22/02/2021

Republica Moldova ar putea obține dreptul de a exporta în Uniunea Europeană carne de pasăre și ouă de categoria B. Acest lucru va fi posibil dacă va trece de evaluarea controlului sănătății în sectorul produselor de orgine animală pe care o vor efectua reprezentanți ai UE în luna aprilie.

Premierul interimar de la Chișinău, Aureliu Ciocoi, a salutat decizia UE, subliniind că este una mult așteptată de antreprenorii din Republica Moldova.
Într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, se menţionează că Aureliu Ciocoi a discutat în cadrul unei videoconferinţe cu Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene şi comisar UE pentru Comerţ, despre progresele şi provocările ce ţin de implementarea Acordului de Asociere, sub aspectul valorificării Zonei de liber schimb complex şi cuprinzător, precum şi evoluţiile realizării acţiunilor aferente programului de asistenţă macrofinanciară de urgenţă a UE, denumit OMNIBUS.
Prim-ministrul Aureliu Ciocoi a abordat şi interesul Republicii Moldova de a adera la Zona unică de plăţi în euro, remarcând beneficiile pe care le va aduce cetăţenilor şi posibilităţile noi de dezvoltare pentru IMM-uri. De asemenea, aceștia au vorbit și despre perspectivele asigurării unei cooperări mai consolidate a Republicii Moldova în cadrul Parteneriatului Estic, alături de Georgia şi Ucraina, această abordare fiind promovată cu scopul de a ajuta accelerarea procesului de integrare europeană în ţările asociate.
Comisarul UE pentru comerţ a îndemnat autorităţile de la Chişinău să continue implementarea reformelor necesare, acestea fiind, în continuare, o condiţie a dialogului şi disponibilitatea Uniunii Europene să acorde sprijin pentru Republica Moldova.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: