24 / 02 / 2024


Reprezentanții Facultății de Drept a Universității din București, vizită la Bălți

By redactia , in Actualitate Internațional , at 30/10/2023

O delegație a Facultății de Drept a Universității din București a efectuat la sfârșitul săptămânii trecute o vizită de lucru la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB).
Mai exact, Facultatea de Drept a Universității din București a fost reprezentată de prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decan, prof. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias, decan între anii 2008-2020, conf. univ. dr. Andra-Roxana Trandafir, prodecan, conf. univ. dr. Paul Pop, prodecan și lector univ. dr. Daniela-Anca Deteșeanu, prodecan.
Obiectivele vizitei s-au axat pe „conturarea realizării unui parteneriat activ pentru a valorifica activități în domeniul științelor juridice prin organizarea de stagii de mobilitate, proiecte educaționale, schimb de bune practice în formarea profesională continuă pentru cercetare, transfer de experiență și activități extracurriculare”.
Vizita a debutat cu întâlnirea cu Petrișor Dumitrescu consulul general al României la Bălți, fiind trecute în revistă informații privind relațiile bilaterale, prezentarea nordului Republicii Moldova și a instituțiilor de învățământ, nivelul relațiilor de cooperare cu instituțiile din țările Uniunii Europene.
La discuțiile de la sediul USARB au participat și conf. univ. dr. Natalia Gașițoi, rector, conf. univ. dr. Lidia Pădureac, prim-prorector, conf. univ. dr. Valentina Prițcan, prorector, și conf. univ. dr. Rusu Vitalie, decan al Facultății de Drept și Științe Sociale.
Rectorul USARB a făcut o prezentare generală a instituției, a potențialului academic și a oportunităților de cooperare, dar și a provocărilor generate de dinamica lumii universitare contemporane și a realităților din Republica Moldova.
Din partea Facultății de Drept a Universității din București, prof. univ. dr. Răzvan Dincă și-a manifestat susținerea pentru o viitoare cooperare academică, bazată pe implementarea unor proiecte și activități comune.
La rândul său, prof. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias, care a mai fost în vizită la USARB, în anul 2008, cu emoție, a rememorat amintirile și a prezentat perspective pentru viitor.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *